Jelentősen csökkent a Németországba érkező bevándorlók száma az utóbbi negyedév adataihoz képest. Johannes Dimroth, a német belügyminisztérium szóvivője szerint jelenleg valamivel több mint ezer fő érkezik naponta.
Dimroth hétfői sajtótájékoztatója során elmondta, hogy a legtöbb bevándorló az év utolsó negyedévében érkezett, de mostanra töredékére csökkent a határt átlépő migránsok száma, és legkevesebb 1500, legtöbb 3000 fő érkezik egy nap alatt Németországba. Bár ez is jelentős embertömeget jelent, mégis látványos csökkenés a nyári és őszi időszakhoz képest, amikor napi tízezer főt regisztráltak.
Horst Seehofer, bajor miniszterelnök korábban kijelentette, hogy Németország évente legfeljebb 200000 migráns érkezését tudja kezelni, a további érkezők már túlterhelik az ellátórendszert, emiatt nem is számolhatnak a kezdetben várt jó körülményekkel, illetve hosszú várakozási időre kell számítaniuk menedékkérelmeik elbírálásakor. Németország a migrációs hullám során mindvégig az Európába érkező bevándorlók egyik elsődleges célpontja volt.


http://www.hidfo.ru/2016/01/csokken-a-nemetorszagba-erkezo-migransok-szama/