Norvégia rendőrfőnöke nem csak az áldozattal, hanem az elkövetővel is együtt érez - írja a Sun. A 15 éves szomáliai menekült halálra késelt egy szociális munkást, a 22 éves Alexandra Mezhert Svédországban.
Brutális gyilkosság: a svéd rendőrfőnök a migráns támadó miatt aggódik
Az áldozat, Alexandra Mezher és a húga
A támadó miatt aggódik a rendőrfőnök
A nemzeti rendőrfőnök, Dan Eliasson kifejezte részvétét az áldozat családjának, de kijelentette, hogy aggódik amiatt is, hogy "egy magányos fiú hogyan tudott ilyen kegyetlen tettet végrehajtani."
A rendőrfőnök aggódik, min mehetett keresztül az a tinédzser, aki ilyenre vetemedik. "Ki tudja milyen horroron kellett keresztülmennie? Milyen körülmények között nőtt fel? Milyen traumák érték? Az egész migránsválság megmutatja, mennyire igazságtalan az élet a világ egyes tájain" - fogalmazott.
a svéd rendőrfőnökA svéd rendőrfőnök
Megtermett férfiak a kiskorúak szállásán
A Daily Mail azt is megírta, hogy a fiatal lány már korábban is panaszkodott a menekültszállás lakói miatt. Családjának többször elmesélte, hogy az elvileg kiskorúakat elszállásoló táborban, "hatalmas, megtermett férfiak" vannak, többen már huszonévesek. Az édesanyja a sajtónak azt nyilatkozta, a szálláson lakók hazudnak a korukról.
A rendőrség nem tudta száz százalékosan beazonosítani a tettest, de a feltételezések szerint egy 15 éves szomáliai fiú, Juszuf Kalif Nuur követte el a rémtettet.
a menekültszállás, ahol elvileg kiskorúak laknakA menekültszállás, ahol elvileg kiskorúak laknak
"Alexandra tudta, hogyan kell kezelni az erőszakos gyerekeket. De akikkel ő dolgozott, megtermett férfiak voltak. Néhányan voltak talán 18 év alatt, a többi mind 23, 24 éves körüli" - mesélte az anyuka.
A Molndalban található menekültszálláson elvileg 14 és 17 év közötti menekülteket szállásolnak el. A 60 ezer fős svédországi városba mintegy 4 ezer gyermek érkezett a szülei nélkül.
Csoportosan megerőszakoltak egy nőt, meglógott a börtönből
Eltűnt a fiatalkorúak börtönéből egy tinédzser fiú, aki részt vett egy 23 éves nő megerőszakolásában Stockholmban - írta meg egy svéd bulvárújság.
stockholm mellett történt a támadásStockholm mellett történt a támadás
A 16 éves fiút csoportos nem erőszak vádjával tartóztatták le és ítélték el tavaly novemberben egy másik tinédzserrel együtt. Mindketten Észak-Afrikából érkeztek az országba, sokáig a svéd főváros utcáin laktak.
A tini vérét és spermáját megtalálták az áldozaton, így 9 hónapra egy zárt intézetbe zárták. Nagykorúvá válásakor további 4 és fél év börtönbüntetésre számíthatott. A másik tettest 6 hónapos elzárásra ítélték a fiatalkorúak börtönében. A harmadik fiút még nem állították bíróság elé.
Egy névtelen forrás egy szociális szervezetből a svéd Aftonbladet lapnak elmondta, a fiú meglógott az intézetből. "Körözést adtak ki, de a rendőrség nem tudja hol keresse" - mondta.
atv.hu