Meg szeretne csevegni Lavrov kollégával is. Szíriáról és Donbasszról. Az ötletéről maga John Kerry értesítette a sajtót.
puk
Mindez alig azt követően hangzott el, hogy az ENSZ-ellenőrei jelenlétében Szíriában megkezdődött Homszból a latorbandák evakuálása. Kénytelenek ugyanis távozni a “forradalom fővárosából” – ha nem akarnak ott pusztulni. Ígérgetnek fűt-fát a kormánycsapatoknak, csak bántatlanul távozhassanak! A “mérsékelt” terroristák. A szír kormány meglehetősen engedékeny velük szemben.
Ha ötlete meghallgattatik a Kremlben, akkor még a Szíriával foglalkozó, december 18-ra tervezett összejövetel előtt sorkerülhet.
18-án egyébként az ENSZ Bt. határozatot fog majd hozni a szír kormány és a “mérsékelt” terrorbandák közti béketárgyalások megindítása ügyében. Hogy Donbassz kapcsán mi új dolog juthatott az amerikai külügyér eszébe?-még csak találgatni sem lehet.

A Kreml nem zárkózott el ezidáig Kerry randiötletétől. Hiszen már több mint fél esztendeje nem beszélt egymással Putyin elnök és Kerry. Idén májusban Szocsiban volt erre alkalmuk legutóbb.


http://www.balrad.com/2015/12/09/kerry-moszkvaba-sietne/