A devizahitel mára a biztos eladósodás és a tisztességtelen bankügyletek jelképévé vált. Elképesztően hosszú ígérgetés, hadakozás után családok mil­liói reménykedtek valamilyen racionalizálásban, hatósági kontrollban, a hitelterhek könnyítésében. A többség kétségtelenül jobban járt a forintosítással, bár ez is viszonyítás kérdése a sok éven át egekbe emelt törlesztőrészletek után.
hcs
Ám ez egyáltalán nem segít azoknak a kétségbeejtő helyzetén, akik Szabó Györgyihez hasonló végelszámolást kaptak. Abban biztosak lehetünk, hogy a bankok egyetlen hitelügyletre sem fizettek rá. Az autó értékének a dupláját kifizetni az ő szemszögükből nézve majdhogynem méltányos. A sokoldalas elszámolásba belepillantva pedig aligha hiszem, lenne olyan hétköznapi autótulajdonos, aki eligazodik a számok rengetegében, a különböző rendelkezések és számítások dzsungelében.

Sajnos megadatott, hogy a bankok hazai pályán játsszák le ezt a meccset. Kegyeikre volt bízva valamennyi adós. Az egyetlen megoldás, ha az igaztalannak vélt rejtelmes adatsorokat egyenesen a bíróság elé citálja az ember. Néhány év ugyan megint elmegy könnyítés nélkül, de legalább a remény megmarad az utolsó részletek csökkentésére.
(blikk)
Bal-Rad komm: Hát a bankok nem az irgalmasság és a jótétemény megtestesítői! Ez bebizonyosodott az utóbbi 15 esztendőben. Ám azt bizton állíthatjuk, hogy a bajok okozói talán nem a bankok. A bajok okozói a politikai bűnözőink! Azok, akik Magyarország gazdaságát szétlopták, szétosztogatták, elsikkasztották!
pb
ÖNÁLLÓ-ÉRTÉKTEREMTŐ MAGYAR GAZDASÁG HIÁNYÁBAN UGYANIS:
1. A magyar nemzeti valuta a spekulánsok játékszerévé vált. Emiatt emelkedhettek folyamatosan a törlesztőrészletek.
2. A politikai bűnbandák-amelyek a törvényeket alkották-lehetővé tették, hogy a bankok kihasználják az adódó szabad rablás lehetőségét.
3. A külföldi tulajdonú összeszereldék magyar rabszolgái lettek az első áldozatai a 2008-2009-es pénzügyi és gazdasági válságnak. A munkahelyvesztés, a munkajövedelemvesztés, plusz a forint spekulációs szerepre kárhozatása együttesen “eredményezte” a bedőlt hitelek tömegeit. És nem csak a devizahitelek vonatkozásában!
Politikai maffiáink pedig a bajban NEM A VÁLASZTÓIK ÉRDEKEI SZERINTI MÉLTÁNYOS ELJÁRÁST VÁLASZTOTTÁK, hanem a kizárólag a bankok által diktált-és a bankok érdekeit szolgáló-megoldásokat!

Valójában egy bomba-EGY HITELBOMBA-az, amin ücsörög Magyarország! MOST MÉG viszonylag csend van! MOST MÉG! De a körülmények már a gyűjtózsinór körül matatnak-GYUFÁVAL!