Dánia leállította a vasúti közlekedést Németország felől, és helyreállítja a határellenőrzést, miután több száz illegális bevándorló érkezett egy Németországból érkező vonaton.
Az intézkedésről a Reuters hírügynökség számolt be a DSB állami vasúti társaság közleményét idézve. Eszerint áll a vasúti közlekedés a két ország közt, egyik irányba sem mennek járatok, mert több száz illegális bevándorló érkezett volna Németországból Dániába, a rendőrök azonban elfogták őket. Az eset miatt újra csak személyazonosság igazolásával lehet átlépni a határon.
A történtek az Európába irányuló bevándorlás egy újabb vonatkozására mutatnak rá – Németországban a menedékkérelmek tekintélyes részét elutasítják; azok a bevándorlók, akik így járnak, megkísérelnek Svédországba eljutni, és ott újra személyazonosító okmányok nélkül, új néven regisztráltatni magukat. Mások inkább eltűnnek a hatóságok szeme elől, és szomszédos országokban keresnek megélhetést a feketegazdaságban.
Nigel Farage, a brit függetlenségpárt vezetője szeptember 4-én kijelentette; szerinte az Európai Unió több tagállama még év vége előtt helyre fogja állítani a határellenőrzést, és a schengeni övezet elbukik – ha hivatalosan nem is mondják ki a megszűnését, de a gyakorlatban csendben megszűnik működni.


http://hidfo.ru/2015/09/dania-helyreallitja-a-hatarellenorzest-az-illegalis-bevandorlok-miatt/