Dánia a hét folyamán legalább három libanoni napilapban helyezett el arab nyelvű hirdetéseket, amiben arról tájékoztatja a potenciális bevándorlókat, hogy Dániában egyre nehezebb lesz letelepedniük, és a segélyeket is felére csökkentik.
Az intézkedés célja, hogy távol tartsák a bevándorlókat Dániától, és értesítsék a térség arab lakosságát arról, hogy a korábban Dániában kapható segélyek összege drasztikusan csökken, emiatt már nem éri meg útra kelniük. A hirdetések szerint a letelepedési engedélyt is egyre nehezebben adják meg a hatóságok, a kérelmek nagy része elutasításra kerül, ráadásul a segélyek is kevesebb mint felére csökkennek.
Az arab nyelvű hirdetések emellett arról tájékoztatják az olvasókat, hogy amennyiben mégis hosszú távon Dániában akarnak letelepedni, arra legalább öt évet kell várniuk, és nem hozhatják magukkal a családot. A dán kormány gyakorlatilag arról tájékoztatja az Európába igyekvő arab közösségeket, hogy ha Dániában letelepednének le, öt évig nem láthatják családjaikat; a terrorelhárítás kérésére figyelemmel kísérik a Közel-Keletre utazó európaiakat, és folyamatban van egy törvényalkotási folyamat arra vonatkozóan, hogy amennyiben valaki a háborús övezet környékére utazik, arra bizonyos esetekben akár beutazási tilalmat is kivethetnek.
Inger Stojberg integrációs miniszter szerint az üzenetet legalább 10 nyelvre lefordítják, és terjeszteni fogják az online közösségi médiában, emellett a menekültügyi központok környékén is. Az intézkedés rámutat, hogy a magyar kormány külföldre tervezett riasztó-kampánya nem egyedülálló jelenség. A liberális baloldal állításaival ellentétben az Orbán-kormány nem szembemegy Európával, hanem épp ellenkezőleg, az európai trend alapján hoz intézkedéseket.


http://hidfo.ru/2015/09/dania-arab-nyelvu-hirdetesekkel-riasztana-el-a-bevandorlokat/