Pánikol Maradék-Ukrajna. Az ok: egyre több helyen üti fel fejét az országban a rettegett kór, az afrikai sertéspestis. Irina Palamar az Ukrán Állattenyésztők Szövetségének az elnöke kevés híján sírva könyörgött ma Nyalókakirálynak azonnali és hathatós segítséget kérve.
Irina asszony elhüppögte, hogy amennyiben nem sikerül szinte órákon belül megállítani a szédítő tempóban terjedő járványt, az ország lemondhat eddigi legértékesebb exportcikkéről, a hasított félsertésről, és a disznólkodás produktumairól! Valcman pedig széttárta karjait! Nyet gyengi!
A Baltikumban is hasonló gondok kezdenek jelentkezni. De ott már diplomáciai bonyodalmak is támadtak tegnap, mert egy lettországi-orosz határ menti település- sertéstartó telepéről a kór miatt elpusztult sertések tetemei “valahogyan” belekerültek egy tóba! A gond az, hogy a tó egy tekintélyes hányada átnyúlik Oroszország területére. A disznótetemek miatt pedig Oroszország “kifogást” emelt!
Az “OsztroV” hírügynökség DNR “csúcsközeli” forrásra hivatkozva ma azt közölte, hogy a Donyecki Népköztársaság csatlakozni kíván az Orosz Föderációhoz. A tervek szerint népszavazás fog dönteni ebben a kérdésben a DNR területén, amelyet az október 18-án megtartandó helyi választások után 2-4 héten belül fognak megrendezni.


https://balrad.wordpress.com/2015/08/20/rovid-hirek-keleti-szomszedsagunkbol/