Piros pontot kap, aki a mezőőr által elfogott törvénysértő migránsok között talál egy gyermeket vagy egy nőt. - Ásotthalom térsége 08.11. Fotó.- Toroczkai László Fb
Piros pontot kap, aki a mezőőr által elfogott törvénysértő migránsok között talál egy gyermeket vagy egy nőt. – Ásotthalom térsége 08.11. Fotó: Toroczkai László / Fb

– A határon meg kell fékezni az erőszakot és az anarchiát! – Fel kell számolni az embercsempész bandákat! –

1. Támad a migráns!

A baloldali sajtó szerint a kormány újabb hisztije, hogy a “menekültek” agresszívak, ezért állít fel a kormány határvadász századokat.
Nos, a mi tapasztalataink természetesen megint csak ellentétesek, de ez biztos a mi “hisztinkből” adódik.
Tegnap délelőtt történt: lakossági bejelentés alapján felvonultunk egy erdős részre, 10-15 fős migráns csoportot felkutatni. Az erdőt csatárláncban végighajtottuk, nem lettek meg. Egy lelkesebb, bevállalósabb kollégánk nem adta fel, tovább kereste őket, egyedül lekövette a nyomukat, rá is akadt a csoportra.
Felszólítására a csoport nagy része engedelmesen elindult ki az erdőből, viszont 3 kamikáze (természetesen életerős, fiatal férfi), pedig futni kezdett, majd az egyik meggondolva magát, visszafordult és egy fahusánggal megtámadta a kollégánkat.
Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem érte el, nem lett komolyabb sérülés. Feltételezzük, ez nem az agresszió jele volt, talán csak a kétségbeesésé, hogy “mi lesz most velem, az EU-ban vagyok, ezek teletömnek majd kajával, fedél lesz a fejem felett, lesz zsebpénzem és akkor lépek le Németországba, ingyenjeggyel, amikor csak akarok….”!
Igen, megértjük, hogy ezen gondolatsor végigfuttatása után agresszívan lépett fel… Vagy nem?

2. Anarchia: egymást is támadják a migránsok, a csempészek pedig őket ütik

Fotó - Önkéntes Határvadászok Fb - 2015. 08.20.A fiatalemberrel az ásotthalmi határszakaszon találkoztunk. Elmondása alapján, szerb oldalon az erdőben megtámadták őket (maffiát mondott, nem tudjuk ezek civilek, vagy más migráns csoportok voltak).
Javasoljuk a migránsok közé (persze csak a biztonságos magyar oldalon), olyan szívesen beépülő újságíróknak, hogy menjenek le a határ mellé, szerb oldalra és ott készítsék el szenzációhajhász riportjaikat ezekről az emberekről, ne a magyar rendőröket, civileket “buktassák” le, oknyomozó riportjaikkal, hogy milyen “durván bánnak” a migránsokkal. Ja, hogy ehhez kellene egy kis bátorság is?

3. A rendőrségen belül határvadász századok jönnek létre a déli határ védelmére

A szerb-magyar határra újabb egységeket, több ezer rendőrt akarnak küldeni. Erről Lázár János beszélt az augusztus 18-i kormányülés szünetében.
Fotó - Önkéntes Határvadászok Fb - 2015. 08.13.A miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, hogy a kormánypártokat felkérik arra, javasolják a parlament rendkívüli ülésének összehívását a bevándorlókkal kapcsolatos törvénymódosítások érdekében.
Lázár János szerint, ha a Parlament elfogadja a Büntető törvénykönyv módosítását, akár 3-4 év szabadságvesztéssel sújthatják majd az illegális határátlépőket, és azt is büntetik, ha valaki megrongálja a határzárként megépült kerítést.
Szigorítanák az embercsempészet büntetését is. A kormány mai ülésén meghallgatta a belügy- és a honvédelmi miniszter beszámolóját a 175 kilométeres szerb-magyar határzárról. A tárcavezetők elmondták, hogy augusztus 31-ig megépítik annak első részét, a gyorstelepítésű drótakadályt és feszes ütemben folyik a második, a magas kerítés felállítása is. Lázár János azt is elmondta, hogy a miniszterelnök azt kérte Pintér Sándortól, hogy állítsanak fel a magyar rendőrségen belül határvadász századokat, és ezekben az egységekben több ezer rendőr szolgáljon a déli határ mentén.
Összeállította: Garbolczy János / Szabad Riport
Források: Önkéntes Határvadászok / FbToroczkai László / FbVárosi TV Szeged