A “RIA Novosty” orosz hírügynökség honlapján megjelent tegnapi cikk szerint nagyon is könnyen elképzelhető, hogy Kárpátaljáról a Jobb Szektor bűnbanda tagjai időközönként átrándulgatnak Magyarországra (is)
A munkácsi lövöldözés kapcsán (és a nyomtalanul fölszívódott banditák kapcsán) Andrzej Zapalowszki lengyel biztonságpolitikai szakértő néhány figyelemre méltó megjegyzést is tett egy vele készült interjúban.
ria
Zapalowszki véleménye szerint a jobbszektoros haramiák a munkácsi balhét követően-miután bevették magukat a Kárpátok rengetegeibe-a kijevi zárógyűrűn átcsusszanva a Javornyik hegyen keresztül átjutottak a közeli Lengyelország területére. Ahol jónéhány szimpatizánsuk lehet, akik segítik őket.
A lengyel szakértő szerint ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy a neonáci bűnbanda tagjai Magyarországra és Szlovákiába is átrándulgathattak-átrándulgathatnak.
Zapalowski mindezzel együtt megemlítette, hogy Magyarország világossá tette: amennyiben az ország területére hatolnak, a banda fel lesz számolva.
(http://ria.ru/world/20150727/1150243702.html#ixzz3h9eMrNW5)