2015. július 27., hétfő

Információink szerint az ügyészség már kezdeményezte, hogy két hónappal hosszabbítsák meg a Quaestor-ügy gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását.

Őszig előzetes letartóztatásban maradhat Tarsoly Csaba, a Quaestor-cégcsoport korábbi tulajdonosa és vezetője, valamint két társa – értesült lapunk. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre elmondta, az ügyészség a Quaestor-ügy mindhárom előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottja esetében indítványozta a kényszerintézkedés további két hónapos meghosszabbítását. Így Tarsolyék – akiket különösen nagy kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítanak – a bíróság napokban várható döntése nyomán szeptember végéig maradhatnak rács mögött.
tars
Mint ismeretes, a Quaestor-nyomozás március 11-én kezdődött. Az MNB egy nappal korábban részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. Mindehhez a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cégének, a Quaestor Financial Hrurira Kft.-nek az öncsődje vezetett. Kiderült: 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátottak ki, ebből 150 milliárd forint fiktív lehet.
Számos magánszemély mellett a Quaestornál fektetett be a Külgazdasági és Külügyminisztérium is, a tárca korábban ki tudta menteni vagyonát. A Quaestor-károsultak Kárrendezési Alapja és a Befektetővédelmi Alap (Beva) múlt csütörtöki közlése szerint eddig több mint tízezer károsult közel 28 milliárd forintot vett fel a Beva megbízásából eljáró OTP-fiókokban.
(Forrás: mno)
Bal-Rad komm: “Tarsoly rács mögött marad?” – így a kérdés. Ami bizony furcsa dolog lenne. Hiszen nem bolti nyugdíjas szarkáról, vagy csokitolvaj tiniről van itt szó kérem. Mert utóbbiakesetében EVIDENCIA, hogy gyorsított eljárásban már pattan is a minimum egyesztendei kaptár!
Ezermilliárdokat, ORSZÁGUNKAT elsikkasztó politikai rablólovagjaink “partnerei” esetében más persze a helyzet. Feltűnést keltő hír, ha felmerül a rabság LEHETŐSÉGE! Hiszen “…a Quaestornál fektetett be a Külgazdasági és Külügyminisztérium is…”-következésképpen Csabánk Nagy Titkok Tudója lehet. Vigyázzni kell hát rá de nagyon. Ha rácsok mögött marad, teljes a biztonság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése