2015. június 1., hétfő

Szárazföldi drónná fejleszthető az Armata

Armata hidfo.ru
Dimitrij Rogozin orosz kormányfőhelyettes vasárnap nyilvánosan is elismerte, hogy már az Armata fejlesztésének kezdeti szakaszában számoltak azzal a lehetőséggel, hogy egy távoli vezérlésű harcjárművet hozzanak létre, és ez továbbra is egy alternatív fejlesztési irány marad.
Az orosz sajtó az Armata gyártójának – Uralvagonzavod – vezérigazgatóját idézte, aki kijelentette; a harcjármű kialakítása alkalmas arra, hogy abba távoli vezérlést lehetővé tévő rendszert integráljanak. Az Armata egy alternatív fejlesztési iránya tehát egy szárazföldi drón, ami távoli vezérléssel, a kezelőszemélyzet éltének veszélyeztetése nélkül vethető be.
Rogozin a vállalat vezérigazgatójának kijelentését kommentálta, és elismerte, hogy ez már az Armata fejlesztésének nagyon korai szakaszától céljuk volt. Viacseszlav Kalitov nyilatkozata szerint az Armata nem csak a mai harceszközökhöz képest új fejlesztés, hanem egy újgenerációs alapkonstrukció, ami alkalmas arra, hogy abba a legmodernebb technológiákat integrálják, így az Armata a század végéig is rendszeresítve maradhat.
Az Armata először május 9-én, Moszkvában, a győzelmi felvonuláson jelent meg. A sajtó számára ismert volt az a tény, hogy az Armata lényegében az első olyan tömeggyártásra kerülő harckocsi, ahol a kezelőszemélyzet a járműtestben ül, a tornyot pedig távirányítással vezérlik; egy olyan fejlesztés, amely számára prioritás az emberi élet megóvása. Arról azonban egészen mostanáig nem jutottak ki információk, hogy az Armata szárazföldi drónná alakítható.
http://hidfo.ru/2015/06/szarazfoldi-dronna-fejlesztheto-az-armata/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése