2015. június 1., hétfő

Az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség folytatja figyelemfelkeltő akcióit, amelynek része egy újabb demonstráció szervezése.

Az egészségügyi dolgozók tüntetése május 12-én az EMMI épülete előtt. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)
Veszélyben a betegellátás
Közleményükben kijelentik, hogy a május közepén megtartott demonstráció után is folytatják a munkát, mert az Országgyűlés elé beterjesztett 2016-os költségvetési javaslatban az egészségügyre jutó források nem elegendőek a biztonságos betegellátás megteremtésére.
A szervezet tagjai úgy vélik, nemcsak a kórházigazgatók, hanem a döntéshozók felelősségét is fel kell vetni abban a tekintetben, hogy amikor a nemzetgazdaság teljesítménye megengedné, a kormány nem fordít megfelelő forrást a biztonságos betegellátás helyreállítására.
Szegénykórház, demonstráció
A július 1-jére tervezett demonstrációt megelőzően az akciószövetség június 23-án a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt egy sátorban “szegénykórházat” állít fel, amelynek berendezése tükrözni fogja a magyar egészségügy jelenlegi és a szükséges beavatkozás nélküli jövőbeli állapotát.
A kórházsátorban egy hétig, július elsejéig, 24 órás “ügyeletet” fognak adni, ahol szívesen látják a kormány tagjait, hogy lássák, milyen körülmények között kell dolgozniuk.
(MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése