2015. június 1., hétfő

Donbasszi Pünkösd

ünn
Nagyon nem békés Pünkösd ünnepének másnapja Donbasszban. Ugyanakkor Jézus Krisztus mennybemenetelének ünnepén jónéhány valcmanista lator adta vissza lelkét teremtőjének.
A Luhanszk-régió is “megelevenedett tegnap este. Szcsasztje banditáinak nyugtalan éjszakát okozott a népköztársaságiak tüzérsége.
Sztanyica Luhanszkát ágyúzták mára virradóan Kijev bérgyilkosai. A Szeverszkij Donyec fölött átvezető vasúti hídon egy 55 éves férfi, és 14 éves fia belehalt a latorterrorba.
Artyemovszk környékén is rosszul telt Nyalókakirály ordashadának éjszakája. Erről megintcsak a milicisták tüzérsége tehet.
Sirokaja Balkánál viszont közvetlenül a milicistáktól kapták az áldást hajnalban.
Tegnap este a Gorlovkától nem messze lévő Zajcevo és Golma falvakat bombázta a martalóctüzérség. Mindkét településen egy-egy ártatlan civil halt bele a terrorba.
Marinykánál javában dúlnak a harcok, és számolatlanul pusztulnak a latrok. Mára virradóan ismét rohamfélével próbálkoztak. Komoly ritkítást kellett megérniük. Ismét legalább tucatnyi pribék neve került le a kijevi zsoldlistáról.
Donyeck “Petrovszkij” és “Trudovszkij” kerületeit több latorgránát is elérte mára virradóan. Két civilt sebesítettek meg a robbanások.
Opitnojéban és Peszkiben sincs idilli csend. Ezeken a településeken bősz aknavetőzgetés zajlik.
Novoajdarba kijevi “Bulat” latortankok érkezéséről számoltak be a helyiek.

A népköztársaságiak “Kalmiüsz” zászlóalja is kezdi rendezni sorait.
Sirokino környékén már nagyon meggondol-megfontol minden mozdulatát a latorhorda. Nyüzsögni már nem mernek. Mesterlövészekkel kisérletezgetnek.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/01/donbasszi-punkosd/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése