2015. június 1., hétfő

Gyermeknap Donbasszban

gyn
Donyeckben a mai napon-június elseje Gyermeknap-a kijevi junta által lemészárolt gyermekekre emlékeztek.
gyn gyn1 gyn2
Igor Plotnyickij LNR elnök mai nyilatkozata szerint a két donbasszi Népköztársaság konkrét eredményeket vár a holnap Minszkben kezdődő újabb kontaktcsoport megbeszélésektől.
plot
A kezességvállaló országok igéretet tettek, hogy garantálni fogják a kijevi oldal tűzszünethez való alkalmazkodását-nyilatkozta Plotnyickij, és hozzátette: a Luhanszki Népköztársaság a konfliktus békés rendezésében érdekelt.
Hogy a DNR és az LNR mit várnak a holnapi megbeszélésektől?-az egy dolog. Nyalókakirály Donbassz határain koslató ordashordái tovább terrorizálják a térség lakóit. Már ahol tudják. Ma is szépen apadt igyekezetük okán a kijevi zsoldlista.
Délután kettő órakor komoly csata bontakozott ki Trehizbenka térségében, a 175,9. számú magaslatnál. A domb aljánál húzódó hidat próbálták a valcmanisták tankok támogatásával elfoglalni. Miután az öt páncélosból hármat a népköztársaságiak leolvasztottak, föladta a martalócbrigád.
Pervomajszk mellett is csatározás tört ki. Milicista blokkposzt ellen próbálkoztak a latrok. Elég volt nekik két cimbora fűbe harapása!-el is iszkoltak gyorsan. Ez délelőtt tíz óra tájban történt.
Gorlovkát valamivel delet követően ismét latortüzérségi csapás érte.

A helyi önvédelmi erők pedig ennek “leple” alatt rajtaütöttek egy latorcsordán. Jelentések szerint legalább kéttucatnyi pribékkel végeztek. Egyébiránt pedig nem egy életbiztosítás mostanság valcmanista pribékként Gorlovka környékén milicisták útjába kerülni. Fölöttébb bőszek az önvédelmisek a múlt heti gyermekhalálok miatt, és most bosszút esküdtek.
Peszkiben zajlik a “miniháború”
Folytatódott ma is a donyecki repülőtér bombázása, de a város nyugati pereme elleni latorkisérletezgetés megszűnt.
A déli frontszakasz viszonylag csendes volt ma.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/01/gyermeknap-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése