Havi bruttó másfél millió forint – plusz 40 ezer cafetéria – a juttatása a főváros új mamutcége, a Budapesti Városigazgatóság Zrt. gazdasági vezetőjének, aki nemrég még a bedőlt Quaestor-csoport egyik cégét irányította.
Május 31-ig a Quaestor-csoporttal együtt bedőlt Quaestor Jelzálog Zrt.-nél volt üzleti igazgató Kovács Gábor, aki másnap, június elsejével már új munkahelyén, a tavaly év végén létrehozott fővárosi mamutcégnél, a Budapesti Városigazgatóság Zrt.-nél állt munkába, mint gazdasági igazgató – tudta meg az Index.
táblázat
A Budapesti Városigazgatósg Zrt. vezetőinek javadalmazása – Kovács Gábor 1,5 milliót keres
Az Origo azt is megtalálta, mennyit keres új beosztásában az ex Quaestor-igazgató: személyi alapbére havi bruttó 1,5 millió forint, és ehhez jön még havi 40 ezer forint cafetéria. Vezetőként Kovács is kaphat jutalmat, prémiumot: “teljesítménybére” elérheti az alapbére 15 százalékát, vagyis éves szinten a 2,7 millió forintot.
A Quaestor-cégtől igazolt új fővárosi vezető éves szinten akár 21,2 millió forintot is kereshet.
Az Index elérte Kovács Gábort, aki azt mondta, a Quaestor Jelzálog önállóan gazdálkodó, nyereséges egység volt a cégcsoporton belül, “a kötvények értékesítésében nem is vehetett részt”. A portálnak Sidó Szabolcs, a Városigazgatóság vezetője pedig úgy nyilatkozott, ő hívta a céghez Kovácsot, akit régről ismert és jó szakembernek tart.
(origo)