2015. június 11., csütörtök

Vaszilkov armagedonnal fenyeget!

vasza
Három variáns lehetőségét emlegetik szakértők a Kijevhez közeli Vaszilkov olajtárolójában tomboló tűzeset kapcsán.
1. Jó esetben sikerül valami csoda folytán eloltani a tüzet.
2. Ha szerencséje van Maradék-Ukrajnának, elfogy az éghető anyag, és kialszik a tűz.
3. Armageddon következik be. Tekintettel arra, hogy vannak ott mindenféle egyéb holmik is, (radioaktív anyagok száztonnaszám) amikre ha a tűz átterjed, akár Európa szintű katasztrófát is okozhat.
Pillanatnyilag a csodavárás állapotában leledzik az oltómunka-míg a tűz egyre inkább terjed. Se technika, se szakember, se pénz nincs! Az Oroszország által felajánlott segítséget Kijev visszautasította, míg a Nyugat nem töri magát, hogy pátyoltjait kisegítse.
Az EDDIG MINTEGY KETTŐSZÁZ halottat (igen-nem tévedés, nem ámítás 180-200 HALOTT!) követelő katasztrófa Európában eddig nem tapasztalt ökológiai katasztrófát eredményezhet! Olyat, ami messze fölülmúlhatja Csernobil hatásait.
vasz
Jellemző a mentési munkálatok fejetlen voltára, hogy a bázison álló vasúti szerelvények elvontatásához nem volt egyetlen mozdony sem! Mire lett-már nem férhetett a vagonokhoz.
A bázis elavult technológia rendszerei szinte az első pillanatokban felmondták a szolgálatot. Az elsőként a helyszínre érkezett tűzoltóegységekre egyszerűen rárobbant három tartály. A lángoló olajtó alatt legalább negyven tűzoltó holttestét feltételezik.
A bázison nem volt megfelelő oltóanyag. Pontosabban szinte semmilyen oltóanyag nem volt. Két napi küszködés után kerítettek valahonnan tűzoltóhabot!-ám az események addigra már elhatalmasodtak!
A közeli katonai bázis kiürítése kétségbeesett rohammunkában zajlik, az irtózatos tűz közeledtével.
Mindeközben ahelyett, hogy minden erővel a katasztrófa megelőzésére törekednének, mindenki azzal foglalkozik, hogy miért történhetett a dolog.
ok
Legnépszerűbb magyarázat jelenleg a terrorakció! Mérsékeltebb vélemények szerint személyi mulasztás, vagy technológiai hiba okozhatta a tüzet. Mindenesetre erősebbek a terrorakciót emlegető hangok. Közülük egyesek egyenesen Oroszország számlájára írják a dolgot, mások donbasszi terroristák művének tartják.
tettes
Ezek valamelyikében néhány a helyszínen tobzódó udvaronc-mint pl. Avakov, Turcsinov, vagy Klicsko mélyen egyetértenek.


https://balrad.wordpress.com/2015/06/11/vaszilkov-armagedonnal-fenyeget/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése