Az új hullámos nagyvállalkozók cégeinek elmúlt éves teljesítményét vizsgálta a Figyelő, milliárdokkal gazdagodtak.
Az új gazdagok még gazdagabbak lettek – tarolt Simicska és Mészáros Lőrinc.
A Simicska-Nyerges-Fonyó birodalom teljesítménye minden rekordot megdöntött, elsősorban a Közgépnek köszönhetően – derül ki a nemrég megjelent 2014-es beszámolókból. A Fidesz másodszori kormányra kerülése óta aktívan segíti az eredeti hazai tőkefelhalmozás újabb hullámát, 2014-re ez látványos eredményeket hozott – írja e heti számában a Figyelő.
Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök földije, a pályáját gázszerelőként kezdő felcsúti polgármester-vállalkozó kissé még méreten alulinak számít a magyar államkapitalisták között, de azért él, mint hal a vízben, cégbirodalma a 2013-ashoz hasonló teljesítményt nyújtott tavaly: 15,3 milliárdos forgalom és 1,57 milliárdos profit mellett 1,8 milliárdos osztalékot vett fel – olvasható a lapban.
A megrendelések teljesítésének átfutási ideje miatt a 2014-es számokon még nem látszik az Orbán-Simicska konfliktus. A birodalom ékköve, a Közgép például elképesztő rekordévet zárt: 113 milliárdos forgalom, 13 milliárdos profit, 11 milliárdos osztalék. A teljes Simicska-Nyerges-Fonyó érdekeltségei csoport a lap számításai szerint közel 18 milliárdos nettó osztalékot termelt.
Szíjj László és Varga Károly, a két tiszakécskei üzletember szűkebb pátriáján és az építőipari berkeken kívül továbbra is viszonylag ismeretlen, pedig egyre gigantikusabb kapacitás és vagyon felett diszponálnak. Az általuk összefogott csoport legfontosabb tagja a Duna Aszfalt. A cég tavalyi, 86,5 milliárdos forgalma nagyobb, mint a Közgépé bármikor 2013-ig! Az előbbi nyeresége is az árbevételhez mérhető tempóban nőtt, 7,4, illetve 5,6 milliárd forintra.
A Figyelő Andy Vajna és Tiborcz István cégeinek helyzetét is elemezte. Úgy véljük, hogy komoly jövedelemcsökkenést ott sem tapasztaltak!
MAGYARORSZÁ JOBBAN TELJESÍT! Legalábbis a “keményen dolgozó…k”! Meg is érdemlik!
(Forrás: napi.hu)