2015. április 26., vasárnap

Éjszakai Farkasok Lengyelországban

Mintegy 200 orosz motoros, köztük a “Ночных Волков-Éjszakai Farkasok” egy csoportja is részt vett a második világháborúban elesett szovjet katonák tiszteletére rendezett megemlékezésen, amelyet az északkelet-lengyelországi Braniewoban tartottak.
Braniewo mintegy 15 kilométerre fekszik az Oroszországhoz tartozó, Lengyelország és Litvánia közé beékelődő kalinyingrádi terület határától. Az ottani második világháborús temetőt a szovjet katonák legnagyobb európai nyughelyének tartják, több mint 31 ezer embert temettek el ott. 2010-től évente szerveznek ott megemlékezéseket. Az ideit kizárólag az orosz fél rendezte a lengyel hatóságok hozzájárulásával.
A szombati megemlékezésnek összesen több mint 500 orosz részvevője volt, többségük busszal érkezett. Köztük volt a kalinyingrádi terület kormányzója, Nyikolaj Cukanov, megjelent továbbá Oroszország varsói nagykövete, a gdanski orosz főkonzul, valamint orosz háborús veteránok és diákok. Részt vett rajta a kalinyingrádi lengyel főkonzul, valamint a helyi önkormányzati szervek képviselői is.
Sajtóértesülések szerint az Éjszakai Farkasok nagyméretű orosz zászlókkal vonultak. A kalinyingrádi területről a vízummentes kishatár menti forgalom keretében léptek be Lengyelország területére. A lengyel határőrség csak egyéni ellenőrzést alkalmazott az összes, az ünnepségre tartó orosz motorosnál, mindnyájukat beengedte. A határtól a lengyel rendőrség kísérte a motorosokat.
https://balrad.wordpress.com/2015/04/26/ejszakai-farkasok-lengyelorszagban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése