2015. április 26., vasárnap

Donbassz: restartra készen

olvasó

Minden számítás szerint holnap reggelre elérhetik a Gorlovka-Donyeck térséget az a 24 darab betöltött csőkötegű “Grad” sorozatvetők, amelyeket ma kora reggel indított útnak a valcmanista pribékhad Dolinából és Izjumból. A menetoszlop a Harkov-Rosztov-na Donu autópályán tempózik déli irányba.
Gorlovka mára virradóan ismét a Majorszkban tanyázó latortüzérség csapásaitól szenvedett. Belháború is dúlt az éjszaka a várostól északnyugati irányban. Hajnali öt órakor hét sebesült ukrán sorkatona jelentkezett a népköztársaságiaknál. Elmondták, hogy az este a nyolcvan fős alakulatukra rárontott az “Ajdar” latorzászlóalj sokadalma. A nyolcvan fős csapatból ők heten élték túl az ajdaros mészárlást. Az ok: mind a nyolcvan sorkatona át kívánt állni a népköztársaságiakhoz. Valamennyien kórházba lettek szállítva.
zado
A majorszki martalócok egyébként mára virradóan ágyúzták Gorlovkán kívül Sumit, és a “Juzsnaja” bányaüzem területét is.
Donyeck nyugati és északi városrészeit egész éjjel ágyúzták a martalócok.
A donyecki repülőteret Avgyejevkából ágyúzta egész éjjel Valcman latortüzérsége.
Peszkiben folyamatos az aknavetőzés, Szpartakban pedig erőteljes lövöldözés volt mára virradóan.
Délen a helyzet változatlan volt mára virradóan. Sirokino környékén tanktüzérséggel és géppuskákkal lőttek állandó jelleggel a latrok.
Az éjszaka főként Donyeck egén zümmögtek a martalócdrónok. Megfigyelők szerint mintegy tucatnyit lőttek le a népköztársaságiak, de rengeteg van belőlük.
Az LNR frontszakaszain a Bahmutka-szakaszon volt mára virradóan csata. A martalócok tankok fedezete mellett próbálkoztak. Sikertelenül. Két milicista elesett, hatan megsebesültek.

Tegnap késő délután-kora este Novomarinykát 120 és 152 mm-es tarackokkal vette tűz alá a valcmanista latortüzérség. (Az utóbbi napokban több ízben is előfordultak ilyen terrortámadások Novomarinyka ellen!) Három helyi civil lakos belehalt a terrorba, és mintegy tucatnyi megsebesült. Az EBESZ közelben tartózkodó megfigyelői erről az esetről is készítettek pecséttel ellátott jelentést.
marj
Elemzők egybehangzó véleménye szerint minden készen áll a donbasszi háború eddig nem látott méretű újraindításához.
https://balrad.wordpress.com/2015/04/26/donbassz-restartra-keszen/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése