A luhanszki frontszakaszon a Vjeszelaja Hegyről bombázta Valcman latortüzérsége egész éjjel a hatótávolságán belül lévő területeket.
Szcsasztyje latortüzérsége is működött egész éjszaka.
Donyeck és Peszki-valamint “csatolt részei” tüzérségi adok-kapok helyszíne, de inkább népköztársasági szempontból kapok. Igaz ez a donyecki repülőtérre és környékére.
Gorlovka lakói sem tudtak nyugodtan aludni mára virradóan. Gorlovkát legalább kéttucatnyi latorbelövés érte az éjszaka.
Talán szerencse a szerencsétlenségben, hogy az időjárás nem kedvez a csapatmozgásoknak. Szakad azeső, íggy aztán a latortankok és egyék készségek nem mozognak. Csak Nyalókakirály martalóchadának tábori tüzérsége ténykedik.
Sirokino környékén is voltak kissebb tűzpárbajok, de sem a latorhorda, sem a népköztársaságiak nem akarna ázkalódni.https://balrad.wordpress.com/2015/04/21/donbassz-hirei-8/
bece
Donbasszban egyre kevesebb helyen esik az eső, és egyre több helyen buzdulnak neki Valcman latorjai.
Mindig újabb és újabb pontokon kísérletezgetnek valami rohamfélével a népköztársaságiak állásai ellen-de jobbára csak a leltárkészlet apad, és a zsoldlista rövidül. Ezzel fordított arányban telik a dnyepropetrovszki latorparcella.
A bahmutkai szakasz ma nyolc új lakót küldött a parcellába. Ők a 29. számú blokkposztnál haraptak fűbe, ráadásul kettő darab T-64-es is kohászati alapanyaggá nemesült.
Hasonlóképpen végezte három martalóc Zselobok mellett, három pedig Novotoskovkánál.
Donyeckij mellett öt briganti adta ki a páráját. Páncélozott csapatszállítójuk nem tudott ellenállni a tankelhárító rakétagránátnak. Ezek mehetnek a mobil krematóriumba. Energiatakarékosan tudják őket elfüstöltetni. Mármint az elősült maradványaikat.
Gorlovka állandó lastortüzérségi támadás alatt volt ma. Kész csoda, hogy egyetlen városlakó sem esett áldozatul a tüzérségi tűznek.
Peszkiben kiújultak a közvetlen összecsapások. Itt három milicista megsebesült.
Veszelajanál aknavetőzgették egymást a felek.
Avgyejevkában “üzemi baleset” történt. Egy 152 mm-es latorbuff adta meg magát töltés közben. Három lator megpörkölődött-karmolódott, de túlélik a kalandot. Viszont számukra véget ért a donbasszi meló! Örökre.
Donyeck “Oktyrjabszk” kerülete is jobban örült volna, ha az égből eső hullik, de hát ma inkább latorgránátok hullottak.
Szpartak romjai és a donyecki repülőtér sem kerülte el Nyalókakirály latortüzérségének figyelmét.
Zsabicsevo délután került közel egyórás latortüzér-ostrom alá. Szerencsére itt sincsenek sebesültek vagy áldozatok.
Néhány Sirokinoban maradt bátrabb EBESZ ellenőr jelentette, hogy komoly nehézfegyber arzenált vonnak össze a ma viszonylag békés Sirokinotól nem messze a valcmanista martalócok.
Ugyanilyen értelmű jelentést tettek egyébként ugyancsak ma a donyecki repülőtér északi fertályáról.
Donyeckben ma Alekszandr Zaharcsenko arról számolt be, hogy a betervezett létszámbővítés 110 százalékra lett teljesítve. Több önkéntest egyelőre fegyverzet hiján nem tudnak fogadni, csak kiképezni tudják a jelentkezőket.
Elmondta Zaharcsenko azt is, hogy továbbra is tüzérségi csendrendelet van érvényben a milicisták számára.


https://balrad.wordpress.com/2015/04/21/donbassz-ma-33/