Tisztelt dr. Selmeczi Gabriella, legyen szíves befizetni azt a 2 millió forintot az adóhatóságnak, amivel tíz év óta tartozik. A kitalált mese helyett. Tudja, az átlagpolgár hiába mesél, úgy megbüntetik, mint a sicc. A Magyarországon élő emberek többsége ugyanis nem dr. Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő, nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott, valahai magánnyugdíjlopó társtettes és szóvivő.
sepö
Hablatyol, hablatyol, közben minden szavát cáfolja a szakember. Ön persze mindent megtett, hogy fizessen, de az APEH ezt meggátolta. Csúnya APEH!
Munkanélküli ismerősömnek annyi pénze nem volt, hogy megcsináltassa könyvelővel a személyi jövedelemadó bevallását, mert ő egyáltalán nem ért hozzá. Még postára sem tudta volna feladni. Úgy gondolta tehetetlenségében, lesz, ami lesz. Lett. Kapott levelet elég gyorsan az APEH-től, amiben tudomására hozták, hogy megbüntetik 100 ezer forintra. Akkor a munkanélküli kért részletfizetést. Megkapta. Azóta is nyögi.
Bizony látom, Selmeczi Gabriella, önre is rossz idők járnak, mert hiába fele Abádszalók az öné erdőstül, földestül és törökbálinti, budaörsi birtoka is van, azért kiderült, hogy ramatyul mennek a dolgai. A takarékbetétje üres és már autója sincs (hová lett?). Dehogy is az ujjamból szoptam, a gondosan kitöltött vagyonnyilatkozatában egyik sem szerepel.
Sajnálom, biztosan nagy törés ez az életében, de van megoldás. Fölül egy buszra vagy vonatra – amelyik tetszik -, csinálják ezt az országban sok millióan, és el tetszik zötyögni az illetékes adóhivatalhoz, viszi magával a kétmilliót, ‘oszt rögvest fizet. Nem olyan nagy ügy ez. Önnek. Ha mégis gondot okozna, kérjen kölcsönt Szijjártó vagy Rogán vagy Lázár vagy Hende vagy Orbán Viktor nevű kollégáitól. Jó tanácsokat az anyagi megszorulásra ifjú fejszámolóművész párttársa, Zsiga Marcell is tudna adni. Tele vannak lével, őket segítik a családtagok, a barátok, a közeli ismerősök, hát miért ne segítenék ki önt is?
Meglátja, jó érzés lesz, sokkal jobb, mint lapítani, magyarázkodni, elvégre ön országgyűlési képviselőként mindannyiunk példaképe lehetne; az erkölcsösség bajnoknője; ezért tíz év után végre ne okozzon csalódást, fizesse be/ki a vásárolt ingatlan után a törvényesen kirótt illetéket, ne szarozzon egy évtizede részletfizetési kérelemmel. Ha 2005. augusztus 30-án megvette törökbálinti emeletes kis vityillóját, akkor borzasztó szociális körülményeire hivatkozva elég röhejes lenne részletfizetést kérni a hatóságtól.
Azon se siránkozzon, hogy „Nagyon sajnálom, hogy Magyarországon ilyen állapotok vannak, vagyis ilyen lassan bírálják el az iratokat.“
Az ilyen, de még olyanabb állapotokat önnek is köszönhetjük. Nem sokat tett azért, hogy meggyőzze Viktort, cefetül mennek dolgaink. Hiába no, kisember ön, nagy szájjal és nyelvvel.
Dr. Selmeczi Gabriella, mégis csak van 997 170 forint képviselői javadalma is, ez például tizenháromszor több, mint a munkanélküliből lett keményen dolgozó ismerősömé. Sejt ilyesmit a Népjóléti bizottság elnökeként?
Olyan sok mindent kap ön a közös pénzünkből képviselői kiváltságként – 700 ezer forintos laptopot, 60 ezres mobilt, hozzá telefonkártyát -, hogy igazán meghálálhatná nekünk azzal, hogy nem károsítja kétmillió forinttal a költségvetést.
Azt a büdzsét, amit jól felduzzasztottak, amikor elvették a zemberek nyugdíjra spórolt pénzét, de hamar a seggére vertek, mert az úgy eltűnt, mint Pali horgász a reggeli ködben.
Gondolkodjon már egy kicsit! Ha nem megy segítek. Ha a bérbe adott földjeiből zsebre tett összeget plusz a fizetésének egy részét összekuporgatja, hopp, megvan az kétmillió.
Legfeljebb naponta eggyel kevesebb kiflit eszik meg. Azt nem tudom, szólt-e önnek Semjén kisöcsike: nehogy vasárnap akarja a kosarába tenni a péksüteményt, mert akkor a Tesco is zárva.
Hajrá, Gabriella! Szerintem, nagyon sokat segítettem.
(géen)