Miközben javában dúl a Kijev-Dnyepropetrovszk (Valcman-Kolomojszkij) hiénaháború a javak megkaparintásáért, a latorzászlóalj-tulajdonos, erősen russzofób “Benya” Kolomojszkij rendesen odapörkölt a hittestvér Petya Valcman orra alá.
Nem kevesebbet tett “Benya”, mint hogy kvázi elismerte a DNR-t és az LNR-t. Dnyepropetrovsz nagyhatalmú ura azt vágta Nyalókakirály és a kijevi udvar fejéhez, hogy ha tetszik-ha nem tetszik nekik-Donbasszban létezi a két Népköztársaság! Mégpedig az ott élők bizalmából, amit népszavazás eredményeként kiáltottak ki, vezetőiket pedig az ott élők választották meg. Ezt Kijev szemmel láthatólag nem kívánja tudomásul venni, de ez ettől még tény!-morogta az utóbbi napokban megszurtyongatott oligarha-latorvezér. Majd még azt is kijelentette, hogy ha a kijevi hatalom szája-íze szerinti választást tartanának a két Népköztársaság területén, akkor lenne csak nagy zavarban Valcman és udvartartása. Merthogy-Kolomojszkij szerint is-Zaharcsenkoék és Plotnyickijék vastagon megnyernék a választásokat.
Amíg a hiénák egymással acsarkodnak Dnyepropetrovszk és Kijev között, Donbasszban már ki merik jelenteni: a fegyverszünet véget ért. Jó okuk van rá.
ptt
Ma délelőtt Gorlovka és Donyeck lakónegyedei folyamatos latortüzérségi támadás alatt állnak. Mindkét városban vannak civil halottjai a valcmanista terrornak.
Peszkiben napkeltekor csak élénkebbé vált a lövöldözés.
A (Славяносербск)Szlavjanoszerbszktől (Красный Пахар)Krasznyij Paharig húzódó frontvonalon mindkét oldal tüzérsége reggel óta folyamatosan lövi egymást.
(Новотошковск)Novotoskovszk és (Желобка)Zsjelobka szintén valcmanista tüzérségi tűz alatt állnak.https://balrad.wordpress.com/2015/03/23/ennyi-volt-minszk-2-0/

A Donbasszban súlyosra fordult helyzet kapcsán Moszkva is elérkezettnek látta az időt a megszólalásra.
Dmitrij Peszkov szerint a legutóbbi donbasszi események logikája azt diktálná, hogy a Nyugatnak Maradék-Ukrajnát szankciókkal kellene sújtania amiatt, hogy nem hajtja végre a minszki egyezségeket. Egyben azt sürgette, hogy Franciaország és Németország, amely közreműködött a fehérorosz fővárosban február 12-én aláírt végrehajtási intézkedéscsomag megszületésében, tegyen többet annak érdekében, hogy a kijevi junta teljesítse a válság rendezésében vállalt kötelezettségeit.
A Kreml szóvivője közölte, hogy az orosz vezetést “igen nagy aggodalommal tölti el” a nehézfegyverzet bevetése, a folytatódó tüzérségi támadások Donbasszban, s mindez a minszki megállapodások konkrét pontjait sérti meg.
Kijevben közben eszkalálódik a Valcman-Kolomojszkij hiénaviadal. “Benya” nem nagyon akarja átengedni a zsákmány őt illető részét egykori kompániatársainak. Martalócbandája megszállta a kijevi birtokot, és a zsákmány megvédésére készöl. Avakov belügyérhiéna ennek a pimaszságnak a láttán mélyen földühodött, és délben 24 órás ultimátumot intézett Kolomojszkijhoz és pribékjeihez. Holnap délig el kell hagyniuk a hiénaodút, vagy…
Merthogy Avakov szerint nem úgy van az, hogy mert valaki “üzletember”-az hadseregek élén flangrál Kijevben! Rendnek kell ott lenni kérem! Donbasszban kell gyilkolászni oroszokat, nem pedig Kijevben zsákmányt orozni.
Ezenközben viszont Dnyepropetrovszkban a “Jobb Szektor” bérgyilkosai kezdenek poziciókat foglalni. A Kolomojszkij által abrakolt-ennélfogva “Benya” mellett kitartó-neonáci gyülevész horda a Vezér Székesfővárosát biztosítja az egykori Gazda-Valcman-bandáival szemben. Amelyek már szintén úton vannak Dnyepropetrovszkba. Ők a Nemzeti Gárda ordasai. A két latorhorda pedig nagyon nem kedveli egymást!
Ilyen fölállás mellett igazat kell adni Kolomojszkijnak: tegnap ugyanis kijelentett: olyan hogy Ukrajna-immár nem létezik! (Igaz, ezt első felindultságában hörögte, amikor neszét vette, hogy egykori kinevezői meg kívánják fosztani őt hitbizományától!)

https://balrad.wordpress.com/2015/03/23/moszkva-kijev-dnyepropetrovszk/