2015. február 9., hétfő

Le Pen: az ukrán válság megoldható

Hídfő.net.ru | Marine Le Pen
Marine Le Pen, a Francia Nemzeti Front vezetője szerint az ukrán konfliktus csak akkor megoldható, ha az ország semleges státuszt kap. Le Pen hangsúlyozta; az ukrán háború egyetlen oka, hogy Ukrajnát be akarják vonni a NATO-ba. "Ma Ukrajnában egy olyan kormánnyal kell számolnunk, ami illegálisan, forradalom útján jutott hatalomra, ma pedig civileket bombáz Donyeckben és Luganszkban. Ez háborús bűn, amit minden jogvédőnek el kellene ítélnie, ennek ellenére egészen más állításokat hallhatunk tőlük a médiában."
Le Pen szerint "az Egyesült Államok egy kiterjedt háborút akar kirobbantani Európában, emiatt fegyverzi fel Ukrajnát. A NATO övezetet ki akarják terjeszteni az orosz határig. Hosszú évek óta próbálják fokozni befolyásukat Kelet-Európában. Az USA azt akarja, hogy Ukrajna csatlakozzon a NATO-hoz, az ukrán kormány is ezt képviseli."
Az utóbbi években a Francia Nemzeti Front támogatottsága jelentősen növekedett, köszönhetően az egyre radikálisabb az EU-ellenes retorikának. A tavaly májusi EP-választások idején a párt a szavazatok negyedét szerezte meg. Marine Le Pen ugyanakkor azt hangoztatja, hogy az Európai Uniótól függetlenedő Franciaországnak nem csak Brüsszellel szemben kell függetlenné válnia, hanem az amerikai befolyást kell végleg leráznia. A legutóbbi közvélemény-kutatások adatai szerint Le Pent a franciák mintegy 43%-a támogatja, így esélyes az elnöki posztra.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/09/le-pen-az-ukran-valsag-megoldhato

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése