2015. február 9., hétfő

FÜLZSÍRDUGÓ KELETKEZHET A FÜLTISZTÍTÓ PÁLCIKÁTÓL!


Az orvosok nem ajánlják a fültisztító pálcika használatát.

A fülzsírdugó akár komoly halláskárosodást is okozhat.

A fülzsír problémákat okozhat, főleg kisgyermekeknél termelődik sokkal gyorsabban, mint ahogy az öntisztító folyamat végbemegy, és ilyenkor keletkezik az úgynevezett fülzsírdugó.

Mi a feladata a fülzsírnak?

Sokan nem tudják, de ennek a termelése egy nagyon fontos folyamat a fülünkben, hiszen ez szolgálja a fülünk védelmét a fertőzések ellen. A fülünk azért termeli ezt a sárgás masszát, hogy megakadályozza a különböző kórokozók bejutását és elszaporodását a fülünk belső részeiben. A fülzsírtól nem kell meg ijednünk, hiszen nemcsak termelődik, hanem folyamatosan ki is űrül a fülünkből az öntisztító folyamat révén.

A pálcikás tisztítási folyamat tehát lehetőséget ad a kórokozóknak, hogy bejuthassanak a fülünkbe, meggátolja az öntisztulást és könnyen a fülzsírdugó kialakulásához vezethet.
A hallójáratot eldugító fülzsír egy idő után teljesen légmentesen lezárja azt, így általában hallásromlást, fülfájást, fülzúgást észlelhetünk. Ez a dugó az idő előrehaladtával magába gyűjti az elhalt hámsejteket és a kívülről jövő szennyeződéseket, és egy idő után meg keményedik. 

A legtöbb esetben orvos általi fülmosással megszüntethető a probléma, de az is előfordulhat, hogy napokig tartó fülcsepegtetést kell alkalmazni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.vilagom.hu/newsletter/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése