2015. február 9., hétfő

Antifasiszta Barátunk !

Az alkalom, hogy annak az országnak a vezetője fog pár nap múlva hazánkba érkezni, amelyik kiváló geostratégiai adottságai, hatalmas gazdasági és katonai ereje következtében, az egyik legszámottevőbb energia- és nyersanyag készletekre támaszkodó autarkt gazdálkodási képessége folytán ismét a világ¬politikai események meghatározó állama lett, különös fontosságát adják a látogatásnak. Világosan fel kell ismernünk ugyanis, hogy gyakorlatilag Oroszország az egyetlen olyan állam mai világunkban, amelyik érdemi ellenpólust képes képezni éppen az energiahordozók, a nyersanyagkészletek birtoklásában, az egyes országok által követett gazdasági rend és társadalmi rendszer meghatározásában kizárólagos világuralomra törő Egyesült Államokkal szemben.
Nem lehet nem észrevenni, hogy az USA napjainkban is változatlanul folytatja az erővel történő arcátlan és felelőtlen fenyegetéseknek, az állami szinten gyakorolt zsarolásnak, a közvélemény ipari mértékű félrevezetésének a politikáját, a más államok életébe, döntéseibe való cinikus és erőszakos beavatkozás gyakorlatát. És nem lehet nem felismerni, hogy éppen ez a stílus, az iszlám világ eltökéltebb érdekérvényesítésre irányuló politikai fordulatával szemben általa kezdeményezett „terrorizmus ellenes” fellépés eredményezte aztán magát a személytelen terror és erőszak valóban elítélendő világméretű fellángolását, a gazdasági-szociális helyzetük fokozatos ellehetetlenülése következtében radikalizálódó, az emberi méltóságuk, életfeltételeik megőrzésére amúgy esélytelen tömegeknek a jobboldali radikalizmus, a fasiszta ideológiai háttér felé közelítő, akár automatikusnak is mondható átcsoportosulását. És ami különösen negatív hatást gyakorol a világban uralkodó állapotokra, e társadalmi mozgások egyenesen elősegítik a szemétből előkapart sötét eszméknek és a nyomukban felidéződő, erő-centrikus rettenetes történelem látásnak a „nagy testvér” politikai irányvonalához igazodó, szinte elkerülhetetlen újjáéledését.
Szomorú, de jellemző aktualitását adja e jelenségeknek az Ukrajnában kirobbantott, egyértelműen az USA érdekei által szorgalmazott testvérháború, melynek igazi célja az egyetlen potenciális ellenfél, Oroszország katonai-gazdasági erejének csökkentése, támaszpontokkal fenyegetésének növelése – akár még nyílt katonai konfliktusba rántásával is. De nem kevésbé célozza az EU és Oroszország kölcsönös érdekeken alapuló együtt¬működésének megtorpedózását is, a saját termékei és a monopoltőke kezében lévő termelő kapacitások számára világrésznyi kivételes piaci előnyök kieröltetését – persze az ukrán nép vérének ontatásával !
Putyin elnök felelőssége óriási: egyrészt saját népének, másrészt a csak Oroszország segítségében reményedhető Donyecki- és Luganszki Népköztársaságok elképzelhetetlen szenvedésekre kárhoztatott lakosainak érdekeit kell mérlegelnie, miközben egy éles és valóságos szárazföldi háborúba sodródás lehetséges elkerülésére is tekintettel kell lennie. De nem hagyhatja figyelmen kívül országában az egyértelműbb és határozottabb fellépés mind hangosabb követelését sem. Az illegitim, tömeggyilkos, a saját vétlen és védtelen, fegyvertelen civil lakossága ellen hagyományos haditechnikai eszközök tömeges bevetésével írtóhadjáratot folytató, lemoshatatlanul náci-fasiszta beágyazottságú ukrán báb-rezsimnek a kardcsörtető USA adminisztráció általi bősz támogatása világosan megmutatja: az elvtelen és parttalan USA-imádatuk folytán a hazai ruszofób burzsoá/liberális körök által közellenségnek kikiáltani óhajtott Putyin elnök mellett és az amerikai, tipikusan imperialista körök ellenében, ez utóbbiakat mélyen elítélve kell napjainkban a hazai antifasiszta közvéleménynek magát megjelenítenie !!!
Ebből a célból hirdetünk 2015 február 13-án a Szabadság térre tiltakozó gyűlést, 16:00 órai kezdettel, a Szovjet Hősi Emlékmű és az USA Nagykövetsége ’találkozásának’ emblematikus helyszínén, a Budapest felszabadulásának 70. évfordulója tiszteletére a Szovjet Hősi Emlékműnél a MEASZ és a Magyar Munkáspárt által szervezett megemlékezések befejeződése után, az Emlékmű előtti térségen.
A gyűlés a fenti gondolatokkal konform álláspontunk kifejezésével az USA által tömeggyilkos fasisztákat támogató és a más országok szuverenitását, jogos érdekeit semmibe vevő, nyíltan Oroszország ellen irányuló politizálásának elutasítását, és ugyanezen okok következtében az Oroszországot támogató antifasiszta kiállást hivatott kifejezni; ezzel készülve Putyin elnök hivatalos látogatására.
Kérünk, terjeszd felhívásunkat és részvételeddel erősítsed mondanivalónk hangját !
A Magyar Antifasiszta Liga
Ügyvezető Testülete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése