Csjernyigovnál is teljes útzárat létesítettek reggel a hozzátartozók, és rá alig egy órára-majd ezer kilomérre Nyugatra, Rovnonál bénították meg a Kijev-Csap főútvonal forgalmát. Az ok Gyjebalcevo, illetve a háború. Ezzel együtt is a Kijev-Umany-Odessza autópálya továbbra is blokkolva van, áll a forgalom.
Ezenközben a magyar fősodratú médiákon végigszáguldott a szalagcímes hír, miszerint Valcmanék megkezdték Gyjebalcevoból KIVONNI a martalóchordáikat. SZERVEZETT-TERVEZETT módon. (Csak éppen hogy hozzá nem teszik, diadalaratás utáni szabadságolásra kerül sor!) Valcman szerint-bár nem teljes a siker!-a kitűzött feladatok 80 százalékát a martalóchorda teljesítette!
rettenet
Gyjebalcevo város területének mintegy 90 százaléka van stabilan a népköztársasági erők ellnőrzése alatt. A még megszállók kezén lévő 10 százaléknyi délkeleti területen “egymásba érnek” a martalócok. Néha-néha találomra kilőnek aknevetőkből egy-egy gránátot, ami után a milicisták azonnal visszalőnek. Elég rendes ütemben pusztulgatnak így Valcman pribékjei. Ma délután (helyi idő szerint) kettő óráig újabb háromszáz valcmanista adta meg magát.
Délre Maloorlovka legmagasabb épületére kitűzték a népköztársaságiak a DNR zászlaját. Mintegy kétszáz megszálló zsoldos Artyemovszk irányába kotródott el. Előtte még tüzérséggel kilőttek egy sorozatot Jenakijevora, majd lövegeiket hátrahagyva távoztak. Kamusatkénál hidat is robbantottak a pribékek, de ezzel a miliciát jelentősen korlátozni a mozgásában nem tudták. Ezidőszerint Bulavinszkojeért “könyörög” a milicia, hogy inkább adják át békésen-csendben, minthogy harcolni kelljen érte.
Logvinovonál viszont még mindig makacskodnak a latrok. Ott már nem kesztyűs kézzel fog velük bánni a milicia!-az már biztosra vehető.

Viszont Gyjebalcevoban igencsak “szigorú” a helyzet. A bérgyilkosok elüldözését követően tragikus lelelet bukkannak elő. Azokban a házakban-lakásokban, amiket nem hagytak el lakóik, főbelőtt civileket hagytak hátra a valcmanista fenevadak. Kor-nem nem számított. Egyszerűen kivégezték őket.
Jaszinovataja, Telmanovo és Jelenovka térségéből a népköztársasági erők ma reggel megkezdték a Minsz II. megállapodásnak megfelelően a nehézfegyverzeteik visszavonását.
kivon

https://balrad.wordpress.com/2015/02/18/valcman-gyjebalcevobol-szervezetten-kivonulnak-csapataink/