2015. február 18., szerda

Hazudik a CNN, már a térképet se ismerik

A CNN amerikai hírügynökség újra a figyelem középpontjába került a nézők félretájékoztatása miatt, miután megdöbbentő riportot közvetítettek az ukrán válság kapcsán. A CNN nemrég kellett bocsánatot kérjen, amiért az Ukrán Nemzeti Gárdát Amerika-barát erőknek nevezte, egy újabb jelentésükben most "átestek a ló túlsó oldalára", mert Ukrajnát Oroszország részeként mutatják a térképen.
Hídfő.net.ru | CNN hazugság
A tudósító egy olyan térkép előtt állt a műsorban, amiben Oroszország és Ukrajna közt nincs határ, és az egységes területet az orosz zászlóval mutatták, eközben azokról a kihívásokról beszélt, amivel az európai vezetők szembe kell nézzenek, mint például "kelet-Ukrajna orosz megszállása". Az együttes hatással a CNN műsora azt sugallta, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát, és ez a probléma, amivel az európai vezetők jelenleg szembe kell nézzenek. Vélhetően ezzel már az amerikai katonai beavatkozást akarják legitimálni az amerikai nézőközönség számára.
A múlt hét folyamán a CNN beszámolt arról, hogy - szó szerint - Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár megállapodott arról, hogy Amerika-barát csapatokat fegyvereznek fel Ukrajnában. A megfogalmazásért elsősorban az ukrán olvasók kérték számon a TV csatornát a CNN online felületén, ők ugyanis kikérik maguknak, hogy az ukrán katonákat Amerika-barátnak nevezzék, mondván, hogy ők nem az Egyesült Államokért harcolnak.
A csatorna később elnézést kért a megfogalmazásért. Az újabb közvetítésükben azonban arról is megfeledkeztek, hogy a Krím-félsziget közigazgatásilag is Oroszország része, amit mostanra a nyugati országok is elismernek, a minszki megállapodásban ugyanis nem volt szó a Krím helyzetéről az ukrán konfliktus rendezése kapcsán. Egy másik térképen a CNN narancssárga színnel, vitatott hovatartozású területként jelölte a Krím-félszigetet.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/18/hazudik-cnn-mar-terkepet-se-ismerik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése