2015. február 18., szerda

Donbassz ma reggelre!

1155 1156 1157
A kijevi junta latortüzérsége Donyeck “Lenin” és “Kijev” kerületeit lőtte mára virradóan.
(Великоновоселковск)Velikonovoszelkovszk-térségében pihent, új latorhad összegyűjtése zajlik. Valcmanék új háborúra készülnek Donbassz ellen. A gyjebalcevoi katlanban gyakorlatilag megsemmisült tegnap estére a martalóchorda.

A parancsnokaik szökése után irányítás nélkül maradt pribékhorda egyedei tömegesen adták meg magukat tegnap estig. Mára virradóan is nagy volt ez a fajta kedv a banditaseregletben. Ugyanakkor elszigetelt bandák még mindig valamiféle csodában bízva!-helyi kitörési kísérleteket tettek az éjszaka. Tegnap reggeltől ma reggelig legalább kétszázötven bérgyilkos harapott fűbe a katlanban.
Novoorlovka és Maloorlovka térségeiben voltak elsősorban ilyen kísérletei a zsoldosbandáknak. A gyjebalcevoi és csjernuhinoi minikazánokban becslések szerint eredetileg mintegy 4000 lator zsúfolódott össze. Ezek közül kb. 2500 latoregyed pusztult el, az életben maradottak közül ma reggelig 375 martalócot vettek fel a fogolylistára tegnap kora este óta.

Nagyjából tehát még 1100-1200 élő lator kószál a két minikatlanban. Bár az éjszakai csetepatékban legkevesebb százötven kiadhatta a páráját. Nagyjából tehát még ezer briganti ronthatja a levegőt a katlanban.
A ma reggeli helyzetjelentésben ismertették, hogy a DNR elnöke-Alekszandr Zaharcsenko-a tegnapi sebesülését követően ma már munkába áll Donyeckben. Mankóra támaszkodva.
A Maradék-Ukrajna centrális területén fekvő Umany városának katonaszülői tegnap késő este blokád alá vonták a Kijev-Umany-Odessza főközlekedési útvonalat. Követelve a kijevi latorhatalomtól a “hivatalosan nem is létező gyebalcevoi katlanból” ott körbezárt hozzátartozóik azonnali kimenekítését, és a háború befejezését. Szó szerint leállt Kijev és Odessza között a közúti forgalom. Nyalókakirály rendőrsége nem mer fellépni a fő közlekedési utat blokkoló szülőkkel-hozzátartozókkal szemben. Umanytól északi és déli irányba közel száz-száz kilométeres teherautó oszlopok torlódtak fel. Umany viszont messze van Washingtontól, ráadásul a demonstráció a katlan felszámolásával lassan okafogyottá is válik. Csakhát a kijevi udvar erről nem igazán tájékoztatja Maradék-Ukrajna alattvalóit.
Majd érkezik az értesítés: a dnyepropetrovszki parcellában keressék a katonafiút.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/18/donbassz-ma-reggelre-2/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése