2015. február 2., hétfő

“Harkovtól-Odesszáig felszabadítani minden oroszok lakta területet”!

Donbassz fő “műveleti térsége” kétségkívül a térség északi-északnyugati területeire esnek.
A népköztársasági erők a gyebalcevoi katlan fölszámolására határozták el magukat. Minden ténykedésük ezt igazolja.


buffos
A katlanban rekedt zsoldoshordákat mára virradóan folyamatosan lőtte-lövi a népköztársasági erők tüzérsége. Erőfeszítéseik az Artyemovszk-Gyebalcevo útszakasz teljes birtokbavételére irányulnak. Valcman banditasereglete az Artyemovszk-Kramatorsz vonal felé áramlanak. Amit csak lehet nélkülözni-visszahagynak. Ez már pánikban véghezvitt menekülés a rémtetteik színhelyéről.

Mindezzel együtt azért tovább lövi a latortüzérség Donyecket és Gorlovkát. (Ласточкино)Lasztocskino és (Опытноe)Opitnoje latorjai járnak az élen ebben a galádságban. De Avgyejevka pribékjei sem tétlenkednek. Ők az éjjel a donyecki repülőtér lövésében jeleskedtek.
(Кряковкa)Krjakovkából mára virradóan mért a milicia több alkalommal is tüzérségi csapást (Пришиб)Prisib valcmanistáira.
Pervomajsz-mellett az éjjel elkezdett ténykedni a népköztársaságiak egy “Grad”-ütege.
(Крымскоe)Krimszkojéból mára virradóan szintén “megszentelték” a (Сентяновкa)Szentyjanovka-környéki pribékállásokat.
(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszka milicistái (Раевкa)Rajevka valcmanistáinak okoztak álmatlan éjszakát.

A fenti videon Alekszej Mozgovoj “ismerteti a feladatot”!
“Harkovtól-Odesszáig felszabadítani minden oroszok lakta területet”!
https://balrad.wordpress.com/2015/02/02/harkovtol-odesszaig/

szűkül
Forr-rotyog a gyebalcevoi katlan. Kiváltképp (Светлодарск)Szvetlodarsznál szorongatja a martalócbanda torkát mos a milicia. (Красный Пахар)Krasznyij Pahar térségében a népköztársasági erők nagyon-nagyon fojtogatnak. (Мироновкa)Mironovka martalócai kapkodnak most levegő után, de szinte csak óráik maradtak hátra.
(Санжаровкa)Szanzsarovkánál a népfelkelők stabilizálták pozícióikat.
Uglegorszknál a népköztársaságiak a felmorzsolás taktikáját választották. A pribékek mindig megpróbálkoznak valamiféle kirohanással-de mindig bebukják a dolgot. Biztosan fogyatkoznak.
(Авдеевкa)Avgyejevkától is próbálkoztak Valcman pribékjei ma délelőtt, ám (Ясиноватaя)Jaszinovataja határában négy tankjuk és két BTR leolvadása után gyorsan feladták az akciót.
A (Дзержинск)Dzserzsinszkhez közeli-eddig sikeresen” ügyködő-(“Южная”)Juzsnaja bányaüzem területére telepített martalóctüzérségi ütegek kihordási idejének ma véget vetett a milicia tüzérsége. Három valcmanista üteg enyészett el alig fél óra leforgása alatt. (Lehet matekozni. Nagyjából 60 latoregyed/üteg.)
gumit
Donyeck újbóli rohamozására készül a valcmani latorerő. Értesülések szerint a kiindulópont a donyecki reptér lenne. Meg is kezdődött a társulások felvonultatása.
Csak ma délelőtt tették közzé, hogy Gorlovka felett tegnap este fél hétkor lelőtték Valcman légierejének egy harci gépét.
rake
Alcsevszk-térségében a népköztársaságiak rakétaelhárítása egy “Tocska-U” rakétát csalogatott le.
Közben Kijevben Sztyepan Poltorak hadügyér azzal az elkeserítő hírrel lombozta lefelé Nyalókakirály amúgy sem virágos jókedvét, hogy az alattvalók nyolcvan százaléka nagyon nem akar háborúzgatni se Donbasszban, se az oroszok ellen! (És még mindig ő a hadügyminiszter, pedig már néhány órája is megvan annak már, hogy rosszkedvre hangolta Maradék-Ukrajna Kegyurát!)

https://balrad.wordpress.com/2015/02/02/valcmanek-tomik-a-daralot/



Több ezer halott lesz, ha nem adják meg magukat az ukránok

Nagyjából 8-10 ezer halott lesz, ha Debalcevónál nem adják meg magukat az ukránok. Erre utalt Alexander Zaharcsenko donyecki államfő nyilatkozatában két napja, mikor rövidebb szünetet tartottak a frontvonalban, ahol az első vonalban harcol a milícia katonáival együtt. Mint korábban kifejtette, ő személyesen már semmilyen egyezkedésen és tűzszüneti megállapodáson nem akar részt venni, mert értelmetlennek tartja. Továbbá azt is, hogy bármiféle megállapodás születne, akkor sem fogják a Debalcevó felszabadítására indított ellentámadásukat leállítani, mert az ukrán védelmet megroppantották, és ezt az állapotot ki kell használni. Az utolsó lehetőséget ajánlotta fel az ukránoknak, hogy adják meg magukat, és akkor megmenekül a Debalcevóban szorult 8-10 ezer ember. Ellenkező esetben mind halottak lesznek. Az ukránok keményen védekeznek, ennek ellenére az orosz előrenyomulás töretlen. Tömegesen dezertálnak és adják meg magukat az ukrán katonák. Az elmúlt tíz napban, a milícia minden gócpontnak tekinthető frontvonalon sikereket ért el, az ukrán offenzíva ellen indított ellentámadás rendkívül sikeres lett. Az összegzések szerint ebben a tíz napban legkevesebb 1200 ukrán katona halt meg, és tízezer főre becsülik a sebesültek számát. Kilőttek 120 darab tankot és egyéb páncélost. Nem csoda tehát, ha tömegesen dezertálnak az ukrán katonák. Zaharcsenko szavai ellenére a minszki tárgyalások újrakezdésére egyeztető megbeszélést szerveztek a találkozási részletek megtárgyalására, ahol az ukránok nem jelentek meg.
A milícia katonái a Debalcevóból észak-nyugatra kivezető autópálya utolsó védvonalait ostromolják, viszont sikerrel elfoglalták a Debalcevo és Szvetlodarszk közötti valamennyi magaslati pontot, ahol tüzérséget és "grad" rakétás egységeket állítottak fel. Innen már 30 kilométer hosszan belőhető ez az autópálya szakasz. A tüzérség telepítése nemsokára eldönti az autópálya szakaszért vívott harcot. Erre amiatt volt szükség, mert a milícia jelentést kapott róla, hogy jelentős páncélos erővel akarják megerősíteni a debalcevói katlanban maradt erőket. Zaharcsenko egyértelműen kijelentette, ha mostantól bármi be akar jutni Debalcevóba, annak a milícia tüzérségén kell átvergődnie, amire semmi esélye. A hírek szerint 50 tankot és 150 páncélozott járművet vontak össze az akcióra. Ezek szerepe lenne az autópálya vonal feletti uralom visszaszerzése, és Debalcevó megerősítése, a városban harcoló milicisták kifüstölése. Ehhez azonban át kell verekedni magukat a milícia tüzérségén, ami 30 kilométer hosszú autópálya szakaszt tud mostanra tüzérséggel belőni.
Az elmúlt két nap folyamán tovább zsugorodott a debalcevói katlan. Minden oldalról szorítják vissza a város irányába az ukrán hadsereget, amely nagyon jelentős fegyverzetet hagy hátra. Tegnap az ukránok feladták Szvetlodarszk települést, miután a tüzérségi párbajban vereséget szenvedtek. A településről visszavonultak Debalcevó irányába.
Hídfő.net.ru | Debalcevo
Luganszktól észak és észak-keleti irányba folynak hadmozdulatok. A várostól északra voltaképpen mindenhol visszaszorították az ukránokat, és több helyen a Donyeck folyó túloldalán is kezdődtek harcok. Észak-keleti irányban az ukránok megpróbáltak több már felszámolt ellenőrzőpontot visszaszerezni, de csak veszteségeket tudtak szenvedni.
Donyeck környékén egy kicsivel csendesebb volt az elmúlt két nap, de itt is zajlottak a harcok. Az ukránok ellentámadásokkal próbálják blokkolni a DNK hadseregének előrenyomulását. Mostanra főként helységharcok folynak azokban a településekben, amelyeket az elmúlt napokban a milícia katonái elértek. A DNK jelezte már több alkalommal, hogy az ukránok élő pajzsként használják a lakosságot, sőt, visszavonulás fedezésére sok esetben elhurcolják a lakosságot, azzal a szándékkal, hogy akkor a milícia nem mer a visszavonuló járművekre lőni. Az ukránok ezt evakuálásnak kommunikálják a média felé - valójában pajzsként használják az embereket.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/02/tobb-ezer-halott-lesz-ha-nem-adjak-meg-magukat-az-ukranok



Intenzív harcok bontakoztak ki kora délután (Краматорск)Kramatorszk és (Майорск)Majorszk térségében. A valcmanisták ezekben a régiókban is menekülőre fogták a dolgot, de lövöldöznek visszafelé.
(Донецк)Donyeck, (Еленовкa)Jelenovka, és (Горловк)Gorlovka lakótelepei továbbra is a martalóctüzérség támadásaitól szenvedett ma.
A donyecki légikikötőt is folyamatosan lövik a banditák, és várható, hogy már akár a most következő éjszaka támadást indítanak a reptér megkaparintásáért.
Jelenovka és Dokucsajevszk is latortámadás veszélyének vannak kitéve.
Az LNR főparancsnokságán vidáman számoltak be “légierejük” első sikeres bevetéséről. Az SzU-25-ös gép az Artyemovszk-Gyebalcevo útvonalon bombázott le két latorpáncélost, és két teherautót. Bár-mint hozzátették-ennek az eseménynek inkább pszichológiai hatása lett a martalóchadra! De az igen nagy!
A gyebalcevoi katlant ma délután gyűrűvé alakították a népköztársaságiak. Összetalálkoztak ugyanis a donyecki és a luhanszki front erői, és hermetikusan bezárták a katlan száját. A miliciák szerint most a valcmani pribékhad meglehet hogy Luhanszk vagy Bahmutovka irányába indítana offenzívát, remélve, hogy a gyebalcevoi katlanba bezárt erőiket tehermentesíthetik.

Alekszandr Zaharcsenko bejelentette, hogy a harmincezres létszámú népi erőt százezresre kívánják növelni. Ezért hozzáfogtak 70-75 ezer ÖNKÉNTES mozgósításához. Zaharcsenko véleménye szewrint néhány nap alatt feltöltődik a létszám.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/02/valamire-keszul-a-milicia-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése