Letiltotta a terrorelhárítás a radikális atlantista ellenzék tüntetését, amit Angela Merkel német kancellár Budapesten tett látogatása alkalmából tartottak volna. A rendőrség ma reggel értesítette a szervezőket, hogy a tervezett megmozdulás helyszínét a Terrorelhárítási Központ utasítására lezárják. Ha lesz EuroMajdan, az nem a Pollack Mihály téren lesz.
A megmozdulást közbeiktatott álcivil szervezetekkel szervezték a radikális atlantista ellenzéki pártok, és a liberális sajtó teljes spektruma reklámozta.
Egy évvel ezelőtt Kijevben a NATO mesterlövészei radikalizálták az Európai Unió-párti tüntetéseket. A kiszámítható ütemben, előre ismert helyszínen zajló nyugatbarát tüntetéseken ugyanaz a mesterlövész nyitott tüzet a rendőrökre és a tüntetőkre is. Percekkel később a sajtóban elterjedt, hogy a rendőrök belelőttek a tömegbe, a rendőrök közt pedig elterjedt, hogy a tüntetők éles lőfegyverrel lőnek rájuk. Egyetlen, előre lebeszélt helyszínen elhelyezett mesterlövész így egyszerre radikalizálta a békés tüntetőket, és a rendőri erőket is, akik a fokozott fenyegetettség miatt a korábbiaknál agresszívabban léptek fel a tüntetőkkel szemben.
Valószínűsíthető, hogy amennyiben a tüntetést megtarthatják, az a terrorelhárítás által előre biztosított, közvetlen a tüntetés előtt közölt helyszínen zajlik majd le, így a fenti forgatókönyv esélye minimálisra csökken.
http://www.hidfo.net.ru/2015/02/02/elmarad-az-euromajdan


Új helyszínen megtartották a mára bejelentett Merkel-váró tüntetést a budapesti álcivil csoportok. Magyarországi újságírókkal, külföldi újságírókkal, provokátorokkal, járókelőkkel, véletlen odakeveredett fiatalokkal összesen mintegy 150-en gyülekeztek a Baross utcában, ahol mostanra vége is a tüntetésnek.
Hídfő.net.ru | Merkel tüntetés
A szónok jobb híján a terrorelhárítást szidta, amiért az nem engedélyezte az eredetileg lebeszélt helyszínen megtartani a rendezvényt. A megmozdulásnak semmi nem adta meg az alaphangot, a liberálisok által oly régóta várt német kancellár mindössze egy grimasszal jutalmazta meg a hazai sajtót, az Orbán Viktor illiberális államáról mondottakon meglepődve.
Hídfő.net.ru | Merkel kritikájaMerkel régóta várt európai kritikája
Ez a mai megmozdulás viszont mérföldkőnek tekinthető. Ezek alapján ugyanis teljes bizonyossággal elmondhatjuk, hogy a liberálisok tüntetésein a létszám már nem csökkenhet tovább. Közel lehetetlen ugyanis, hogy miután a liberális sajtó teljes spektruma sok millió olvasó számára heteken át reklámoz egy tüntetést, arra ne menjen ki legalább néhány tucatnyi újságíró, és néhány kocsmából odatévedt fiatal. Tamás Gáspár Miklós beszédét egy korábbi tüntetésen alig 150-en hallgatták, és ezt a létszámot a legbefolyásosabbnak tartott európai vezető látogatása sem tudta megdobni. Legalább annyi biztatást lehet mondani az Európai Unió párti liberális baloldalnak, hogy ennél nincsen már lejjebb, innen már csak fölfelé van. Stop atlantizmus!


http://www.hidfo.net.ru/2015/02/02/euromajdan-erdeklodes-hianyaban-elmaradt