2015. január 29., csütörtök

Újoroszország harctéri hírei

debal
Az eddigi számítások “kissé alábecsülték” a gyebalcevoi katlanban összetorlódott valcmanista horda létszámát. A legújabb becslések már ugyanis jóval tízezer fölé teszik az előzőekben 8-9 ezresbe saccolt, mostanra teljesen a sarokba szorított és demoralizált zsoldosfalka egyedszámát. (Bár mostmár jó lesz finomítanunk a jelzőszerkezeten, hisz mint tegnap kiderült, Gyebalcevonál az ukrán reguláris hadsereg katonái is körbe vannak zárva az önkéntes bérgyilkosokkal együtt. Köztük sok mostanság besorozott fiatal katona. Márpedig a sorozott állományt a Bal-Rad NEM TEKINTI valcmanista pribékeknek! Az ott meghaltak között meg már sajnos van magyar nemzetiségű besorozott fiatal is!)

A fenti videon egy szerencsés család. Alekszandr Zaharcsenko a DNR elnöke “visszaadja” a szülőknek a fogságba esett, de élő-és viszonylag épségben lévő-gyermeküket.
Ami pedig a harctéri hírek összefoglalását jelenti mára virradóan: tegnap estéhez képest Donbassz csataterein és frontjain a helyzet nem sokat változott.
(Фрунзе)Frunzénál az Első Kozák ezred tegnap késő délutántól ma reggelig aprította Nyalókakirály banditaseregletét. Teljes sikerrel. 13 kozák sebesült meg!-viszont a martalóchorda fölaprítva. Veszteségeik elképesztő méretűek.

A kijevi junta hordái egyébként értesülések szerint Luhanszk ellen fenekednek és készülődnek. A várost tegnap “Uragan” és “Szmercs”-rakétákkal lőtte a valcmanista bűnbanda.
szmercs
(Николаевкa)Nyikolajevkánál viszont a népfelkelők erőösszpontosítása zajlik.
Donyeck lakókerületeit az éjjel ismét megtalálta a valcmanista horda latortüzérsége. Mára virradóan négy civil halt bele a terrorba.
Gorlovka ma éjszaka is “élvezte” a martalóctüzérség kitüntető figyelmét. Ismét több gorlovkai esett áldozatául a tüzérterrornak.
(Шевченко)Sevcsenko és (Новоорловкa)Novoorlovka ma reggelre stabilan a népköztársaságiaké.
(Малоорловкa)Malaorlovkában utcai harcok zajlanak jelenleg is. A népfelkelők több ponton is benyomultak a településre.
(Mалая Горловка)Kis Gorlovka falunál szintén meglepte a valcmanistákat a milicia.
(Новолуганск)Novoluhanszkban pánikolnak a megszállók. Egyre csak rádiózgatnak kifelé, segítségért könyörögve!-vagy itt a vég!
A harkovi népfelkelők mára virradóan (Изюм)Izjum közelében lerohantak egy valcmanista blokkposztot, és teljesen megsemmisítették.
A népköztársaságiak tüzérsége (Макеевкa)Makejevka keleti peremvidékéről lötte az éjszaka a (Мирный)Mirnyij környéki latortüzérségi fészkeket.
Avgyejevka környékéről pedig a martalóctüzérség lőtte Makejevkát.
Nem volt nyugalom mára virradóan Peszkiben sem. Nyalókakirály martalócai nagyon szeretnének visszatérni Peszkibe-a népköztársaságiak meg nagyon nem akarják ezt. A településen már nincsenek pribékek-de az oda-vissza lövöldözés az ment egész éjjel.
Avgyejevkában patthelyzet van. A túszul ejtett lakosság miatt a milicisták nem mernek átfogó ostromot indítani

Mariupol alatt (Октябрьский)Oktyrjabszkij faluban készített riportot a LifeNews a népköztársaságiakkal, akik a nyugati és a kijevi udvari média szerint lövik Mariupolt. A fenti video tanúsága szerint mintha fordított lenne a helyzet: a valcmanisták lövik a népköztársaságiakat. Mariupol környékén egyébként viszonylag nyugodt a helyzet.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/29/ujoroszorszag-harcteri-hirei-4/

Donbassz frontjain tombol a háború.
Bahmutka térségében ma délelőtt már a sokadik valcmanista áttörési kísérlet fulladt vérbe. Krimszkojénál úgyszintén. Nyalókakirály és kijevi udvartartása igazán nem fukarkodik az élőerővel.
Tömi a junta a darálóba az “új húst”-és százszámra pusztulnak a népköztársasági erők tüzérségi tüzétől (Славяносербск)Szlavjanoszerbszk, (Кряковк)Krajakovka és (Сокольники)Szokolnyiki térségében. Jelentések szerint a népköztársaságiak több katonája kérte kivonását a frontvonalból a lelki trauma miatt, ami a felkészületlen és tapasztalatlan valcmanista ágyútöltelék-tömeg pusztulásának létványa vált ki belőlük.
(Счастье)Szcsasztyje, (Станицa Луганска)Sztanyica Luhanszka és (Старый Айдаре)Sztarij Ajdar településeket lövi a latortüzérség ma délelőtt.
(Попаснaя)Popasznaját ismét ostromolja(ná) a valcmani sereg, de nem jutnak előbbre. Popasznajánál mind a védők, mind a támadók nagy veszteségeket szenvedtek ma délelőtt.
A gyebalcevoi katlan “zsebében” (Светлодарск)Szvetlodarszk környékén a népfelkelők kivárnak. A megszálló banda sehová sem tud mozdulni, viszont fogytán van mindenük.
A 37 éves nagyszőlősi Kovács Adalbert Béla a valcmanista gyalogos hadosztály MOZGÓSÍTOTT lövésze szintén Gyebalcevonál vesztette életét.

Donyecket a délelőtt folyamán ismét több tüzérségi csapás is érte. A leginkább Kujbisev és Petrovszkij kerületek szenvedték meg a valcmanista terrort. Három donyecki civil meghalt.
(Еленовкa)Jelenovkát és (Докучаевск)Dokucsajevszket ma reggel óta több alkalommal is bombázta a latortüzérség.
Gorlovkában négy civil halt bele a ma délelőtti latortüzérségi akciókba.
https://balrad.wordpress.com/2015/01/29/donbassz-frontjain-tombol-a-haboru/


lugi
A gyebalcevoi katlan kezd átláthatatlanul fortyogóssá válni. Ma késő délután (Нижнее Лозовое)Nyizsnyeje Lozovoje térségében rendkívül heves harc bontakozott ki. Itt szinte minden félnek a háta mögött ellenség van.

(Попаснaя)Popasznaja és (Артемовск)Artyamovszk térségében a valcmanisták erőösszevonásokat végeznek, és erődítményeket építgetnek.
(Новолуганск)Novoluhanszk és (Красный Пахар)Krasznyij Pahar környékén egész nap folyamán dúltak a csatározások.
(Углегорск)Uglegorszkban már a falu központjában harcolnak a népköztársasági erők a valcmanistákkal.
(Троицкоe)Troickojéból viszont kivonultak a milicisták, mert a falut erősen kezdte ágyúzni a valcmanista latortüzérség.
Gorlovkát már akár ne is említsük. Ma ismét kazettás “Uragan”-rakétákkal lőtte a békevágyba majd belepusztuló Nyalókakirály latortüzérsége. Ezekben az alább látható kegyszerekkel szórták meg a várost.
kazetrepesz
Ilyen gyilkos eszközökkel vannak beterítve a közterek. Kész csoda, hogy ma délután CSAK öt civil halt meg Gorlovkában, bár ugyanakkor több tucatnyian megsebesültek ezektől a gyilkoktól.
Donyeck Kirov, Kujbisev és Petrovszkij kerületeiben a latortüzérség terrorja hét civil életét követelte ma, valamint húszan megsebesültek. És hát tüzek pusztítanak.
Avgyejevkánál teljesen tehetelenné vált a milicia. A helyi lakosságot túszként fogvatartó és élő pajzsként maga előtt toló jobbszektorosok “ügyes taktikát” választottak! Ma már teljesen meg is merevedett a “front” Avgyejevkában.
(Еленовка)Jelenovkánál a valcmanista 28. harckocsizó dandár szinte teljesen ki lett szorítva a faluból, de a milicisták még mindig nem vonultak be. A település déli részénél még mindig pozicióharc dúl.
A DNR késő délutáni jelentése szerint a mai harcokban 18 népköztársasági harcos esett el, és 75 megsebesült.
Odaveszett egy tank, egy önjáró löveg, egy vontatott löveg, és kettő darab lőszerszállító teherautó.
Latorveszteséget a jelentés nem említ.
https://balrad.wordpress.com/2015/01/29/donbassz-mai-napja-5/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése