Maradék-Ukrajna 346,144 millió köbméter földgázt importált Norvégiából októberben 91,569 millió dollárért, ezer köbméterenként 264,5 dolláros átlagáron – idézi az UNIAN Nyalókakirály udvari hírügynöksége a kijevi udvar statisztikai hivatalának adatait.
Maradék-Ukrajna október elsejétől vásárol norvég földgázt, ami Szlovákián át jut el az országba.
Ugyancsak az udvar statisztikai hivatalának adatai szerint októberben a valcmanista hűbérbirtok az Európai Unióból 892,192 millió köbméter földgázt importált 281,752 millió dollárért. A kijevi kincstár ezer köbméterenként áltagosan 315,79 dollárt fizetett.
Az idei első tíz hónapban Nyalókakirály Maradék-Ukrajnája összesen 17,003 milliárd köbméternyi földgázt vásárolt az Európai Uniótól és Oroszországtól, 4,796 milliárd dollárért.
Az USA legújabb hűbérbirtokának gázfogyasztása évi mintegy 50 milliárd köbméter. Ebből húszmilliárd köbmétert maga termel, a többit importálja.
A múlt héten aztán csinált egy gyors számvetést a kijevi udvar. Még mindig kéne legalább 13 milliárd köbméternyi gáz. El lehet képzelni a kalkuláció végeredményét, hiszen egyik pillanatról a másikra-a Gazpromot is meglepve-kifizették a tartozást. Valami gáz lehet a norvég meg az uniós gázzal. Lehet hogy drágábban jön ki mint az orosz gáz?
Ugyanakkor gondok kezdenek mutatkozni a munkanélküliség vonatkozásában is. Nyalókakirály birodalmában 15 éve a legmagasabb szintre emelkedett a munkanélküliség, a ráta 9,5 százalék – hangozott el egy kijevi udvari gazdasági fórumon.
A TASZSZ által idézett szakértő azzal számol, hogy a ráta jövőre még magasabb lesz, meghaladhatja a 12 százalékot.
Hivatalos adat a folyó negyedévre még nem áll rendelkezésre. A trón statisztikai hivatalának adatai szerint a harmadik negyedévben 8,9 százalék volt a munkanélküliség a második negyedévi 8,6 százalék után.
A 2003 és 2014 közötti időszakban az átlagos munkanélküliség 8,41 százalék volt. A legmagasabb, 10,3 százalékos rátát 2009 első negyedévében, a legalacsonyabbat, 6,5 százalékosat 2008 harmadik negyedévében mérték.
Már most vakarja a fejét Valcman minden hivatala. Nagy-nagyon nagy fejfájásra ad okot az Oroszországban eddig kenyérkeresethez jutott kb. négymillió alattvaló munkavállalásának tervezett orosz szigorítása. Január 1-től. Hiszen ha csak ennek a négymilliónak az egynegyede nem térhet vissza Oroszországba, máris akár három százalékkal megugorhatja a tervezett 12 százalékot! 15 százaléknyi munkanélküliségi mutató pedig már nem egy megnyugtató tömeg!
Ráadásul az “Új Természetes Barátok és Szövetségesek” nem nagyon tépik magukat Nyalókakirály gondainak enyhítése érdekében!
konf
Persze kínálkozik egy ésszerűnek tűnő megoldás! Hiszen ott van a donbasszi húsdaráló. Alattvalók millióit képes benyelni!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/27/szaporodnak-a-kijevi-udvar-gazdasagi-gondjai-is/