(Вергулевска)Verguljevszka közelében egy bányászjáratú buszre nyitottak tüzet Nyalókakirály martalócai. Egy sztahanovi illetőségű civil belehalt.
(Бахмутка)Bahmutkától nem messze a latorhorda egyik “Kraz” üzemagyagszállító tartálykocsija aknára futott. A ciszternája tele lehetett, mert nagyot szólt, és igen látványosra sikeredett a produkció. A vezetőfülkében két pribék tartózkodott az esemény idején.
mik
Az elhíresült 31. blokkposztnál pedig valami készül. A milicisták kifigyelték, hogy kilenc darab latortzank araszol a hely felé. (Орехов(Orjehovból és (Донецк(Donyeckből útnak indítottal négy darab új “Bulat” tankot.
(Жёлтое)Zsjoltojenál vízicsata bontakozott ki. A valcmanista banditák úszó BBM kétéltű masináikkal úgy vélték, hogy ők átkelnek a (Северский Донец)Szeverszkij Donyec folyón. 15 ilyen masinéria ereszkedett a vízbe. Öt minden gond nélkül átjutott, és szépen föl is sorakoztak a parton, míg a többi lubickolt a folyóban.
A milicisták ekkor csaptak le. Az eset délelőtt tíz és tizenegy óra között zajlott le. A jelentés szerint mindössze egyetlen kétéltű-a leghátsó úszta meg a strandbulit.
(Лобачово)Lobacsovo falut “bevette” a milicia. A helyiek szerencséjére a faluban tanyázó martalócok idejében észrevették a közeledő népköztársaságiak két tankját. Autóikra pattantak, és elviharzottak a szomszéd (Лопаскино)Lopaszkinoba, ahol viszont a banditahorda 20 tankja állomásozik. Várható, hogy a közeljövőben itt erőfelmérés lesz.
(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszka környékén a milicisták ma délelőtt “agyaggalamblövészettel” töltötték az időt. A valcmanisták drónjaira vadásztak, nem is minden eredmény nélkül.
Ugyanakkor Donbassz egyéb más területein mondhatni teljes a csend. Mariupolban van komoly mozgolódás. A tegnapi városi háború után nagyon nyüzsögnek a latrok. A vasúti híd felrobbantása óta pedig megsokszorozódott a város repülőterének forgalma, hiszen már csak légi úton merik a város banditáit ellátni a népköztársaságiak tüzérségének közelsége miatt. De az a tüzérség egyelőre csendes.
pópa
A lakosság “természetes” megpróbáltatásai pedig a meteorológiai jelentések szerint fokozódni fog a következő napokban. Donbassz fölött ugyanis kiderült az ég, és szélcsend van. Az álmoskönyvek szerint ez olyan nappali mínusz húsz fok körüli hőmérsékletet jelent. A civilek közül aki csak teheti, pincékbe vonul.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/27/hideg-napok-koszontenek-donbasszra/