A valcmanista latorhorda kétségbeesetten igyekszik megtartani a Luhansz – Bjeloje-Lutigino – Novoszvetlovka vonalat Észak-Donbasszban.

Elkeseredetten védekeznek, hiszen ha itt nem tudnak ellenállni az LNR milicia fokozódó nyomásának, vége a Luhansz köré vont gyűrűnek, hiszen megszűnik számukra az utánpótlási útvonal.

A népfelkelők csapatai ellen a latorhorda a lutuginoi hidfőnél komoly erőkkel inditott támadást. Egész éjjel heves harcok dúltak. Nyalókakirály banditáinak nyilvánvaló szándéka, hogy Krasznyij Lucs felé ki tudjanak mozdulni, és ezáltal az Alcsevszk és Sztahanov környéki milicia csoportositásokat veszélyeztethessék. Veszelij Taraszovkánál viszont nagyon komoly csapást kaptak, és most fel van adva számukra a lecke: hogyan tovább? Nagy áldozat, sok veszteség – semmi eredmény!


A választ inkább a milicia fogja megadni! Amely ma hajnalban ismét megindult a Szeverszkij Donyec bal partján, és a latorhordát Szlavjanoszerbszk körül három magaslatról is kiverte.

Zsdanovkánál a bérgyilkoshorda teljes felmorzsolása zajlik. A kijevbérenc pribékek körében pánikot keltett az ilovajszki katasztrófa.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/22/komoly-harcok-eszak-donbassban/