Hídfő.net | Harkov milícia
A délkelet-ukrajnai Harkov régió területén gerillacsoportok rajtaütést hajtottak végre az ukrán büntetőosztagok egy konvoján, ami Lozovaja területén tartózkodott, Harkov régió déli határán. A konvoj MLRS BM-21 Grad rakétavetőkből, valamint lőszert szállító járművekből állt.
A gerillacsoport rajtaütött a konvojon és lefoglalta valamennyi haditechnikát, amit a milícia a nyugati zsoldosokkal felduzzasztott ukrán hadsereg ellen fog bevetni. A milícia csapatai akkor ütöttek rajta a konvojon, amikor azok megkezdték az előkészületeket a Donbassz régió elleni büntetőakcióra. A bombázás azonban meghiúsult a gyors közbelépésnek köszönhetően.
Nem ez az első eset, hogy a milícia Harkovban hátramaradt csapatai sikeres rajtaütést hajtanak végre. Augusztus 16-án a gerillacsapatok egy lengyel büntetőosztag terepjáróit semmisítették meg, valamint kilőttek egy ShKH vz. 77 (DANA) önjáró löveget. Augusztus 11-én pedig a milícia gerillacsapatai megsemmisítettek Harkov mellett egy hadi ellátmányt szállító konvojt, ami az ukrán 1. gépesített dandárnak szállított volna hadianyagot.


http://www.hidfo.net/2014/08/22/ukrajna-harkov-regioban-gerillaharc-kezdodott