"Perto Poroshenko ukrán elnök a Rothschild cégen keresztül értékesíti cégeinek és vagyontárgyainak egy részét. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a micégünk lett kiválasztva erre az értékesítési folyamatra. A cégünk közismerten az egyik legnagyobb a világon a fúziók és felvásárlások területén." - jelentette be Giovanni Salvetti, a Rothschild Italia S.P.A ügyvezető elnöke.
Hídfő.net | Petro Poroshenko
Poroshenko, akinek a magánvagyonát 1.3 milliárd dollárra becsülik, jelenleg a hetedik Ukrajna leggazdagabb embereinek a listáján. A fő vagyontárgya a Roshen édességipari vállalat, ami jelenleg benne van a világ 20 legnagyobb édességipari cége között.
Poroshenko nem véletlenül döntött a vagyontárgyak értékesítése mellett. Mivel ahogy arról mi is beszámoltunk, 2014.08.26-án lesz Minszkben találkozó, a fő résztvevők az orosz és az ukrán elnökök. Poroshenko szerényebb pozíciót szeretne felvenni Putyinnal szemben, mert az ukrán hadsereg megsemmisült, a nyugat nem segít. Ukrajna jelenleg pénz és gáz nélkül van, további bevételek híján, és a dúsgazdag ukrán oligarcha pozíciója nem épp a legmegfelelőbb tárgyalási állás, főleg ha kérni akar. Kérni pedig akar, különben az oroszok jóindulata nélkül Ukrajna összeomlik.
A nagy szövetséges USA és EU Ukrajnát leírta, miután az nem tudta megfelelően eljátszani az ágyútöltelék szerepét.

http://www.hidfo.net/2014/08/22/poroshenko-rothschildokon-keresztul-kedte-eladni-cegeit