Az amerikai hatóságok próbálják meggyőzni Kínát, hogy csatlakozzon az Oroszország elleni szankciókhoz - az ITAR-TASS hírügynökség szerint az amerikai külügy Dél-Koreát és Szingapúrt is bevonná a szankció-háborúba, Kínával pedig folyamatban van a tárgyalási folyamat. Annak ellenére, hogy a kínai féllel folytatott konzultációk nyilvánvalóan sikertelenül zárulnak, látható a nyugati országok töretlen próbálkozása, hogy a világ más országait is bevonják a nyugati érdek képviseletébe.
Hetekkel ezelőtt napvilágot látott a hír, miszerint az Európai Unió Oroszország más partnereit is megkeresi, hogy csatlakozzanak a számukra érdektelen szankciókhoz. Az EU elsősorban a BRICS tagállamokkal próbálkozott, valamint több dél-amerikai országot próbáltak meggyőzni a nyugati szankciókhoz csatlakozásról.
Oroszország mindeddig győztesen került ki a nyugati országok által kezdett gazdasági hadviselésből. Az Egyesült Államok azon próbálkozása is sikertelenül zárult, hogy megpróbálja Szaúd-Arábiát meggyőzni az olajárak közös manipulálásáról, amivel azt akarták elérni, hogy az olajárak leütése miatt az orosz költségvetés kieséseket szenvedjen (Oroszország az állami bevételek tekintélyes részét olaj és földgáz értékesítéséből szerzi).
Ugyanilyen sikertelenségre lesz ítélve a Kínával szembeni próbálkozás is. Korábban Oroszország és Kína megállapodott, hogy összehangolják külügyi törekvéseiket a nemzetközi politikában, ezért egy kínai oroszellenes szankció elképzelhetetlen.


http://www.hidfo.net/2014/08/22/washington-kinat-probalja-bevonni-az-oroszellenes-szankciokba