NEM BABRA MEGY A JÁTÉK
Amerika és Izrael, mivel vesztésre állnak, ezért a végjáték mellett döntöttek és azon erőlködnek, hogy ők irányítsák a dolgok menetét a világpolitikában. Csak a vak nem látja azt, hogy itt nem másról szó, mint a cionista világrend (amelynek piszkos eszköze a globalizáció!) rohadásáról és a túlélésük miatt egy lapra tettek fel mindent. A szokásos megtévesztésük az, hogy a világban még mindig a régi lemezt koptatja Amerika, miszerint ő a legerősebb és neki van joga diktálni minden országnak, hogy mihez tartsák magukat.
AMERIKA ELŐRE SZERETNE MENEKÜLNI, DE EZ MÁR NEM MEGY
Csakhogy a valóság kicsit (nem kicsit, nagyon!) más. Amikor Amerika ugat, akkor hallgatnak Kínáról, Indiáról, Iránról és még nagyon sok más tömörült országról és csak az oroszokat szapulják reggeltől-estig, mivel most az oroszok vannak útjában Amerikának. A dolog nem új. Jó 15-20 éve ugyanezt tették Kínával is, állandóan leckéztették és zsarolni próbálták a ferdeszeműeket. S manapság már Kína diktál Amerikának. Legalább is gazdaságilag, de Kína rohamosan fejleszti katonai erejét. Oroszországban más a helyzet, ott elég jó a katonai erő csak a gazdaság nem elég erős, de ezt pár év alatt föl tudnák javítani. Amerika most ezt a megerősödést szeretné letörni. Ez sem új jelenség. Amerika azért üldözte Iránt „atombombagyártás” hamis vádjával, hogy ne tudjon Irán megerősödni, de ezt sem tudta Amerika megakadályozni. És a törökök megerősödését sem. Törökország katonai ereje nagyon erős, Németország után a legerősebb. Csakhogy a világ működése nem mindig szándékoktól, hanem más tényezőktől is függ, amibe még Amerikának sincs beleszólása.
AZ UKRÁNOK IGÁBA HAJTJÁK A FEJÜKET
Az ország tömbön kívüli státusának feladásáról és a NATO-csatlakozáshoz vezető út megkezdéséről döntött kedden az ukrán parlament. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint ez csak kiélezi a szembenállást az ország délkeleti régióiban, Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő pedig azt mondta, hogy Ukrajna a döntéssel katonailag Oroszország potenciális ellenségévé válik.(MTI, részlet)
Most nem részletezzük, hogy az ukránok hogyan veszik a kormányuk ostoba lépéseit, de a NATO-t és az EU-t lehet hogy lenyeletik velük, de ez még nem olyan biztos, mert ezek a folyamatok évekig eltartanak, s addig sok minden történhet. Mi könnyen elképzelhetjük azt, hogyha így áll a helyzet Amerika részéről, akkor az oroszok megelőző csapásként megszállják valóságosan Kelet-Ukrajnát (aminek ott már Új Oroszország nevet adtak) és esetleg Moldvát. S akkor egészen más képlet lesz Ukrajna NATO tagsága. Kizárt dolog hogy egy ilyen esetben  Amerika háborút kezdene az oroszok ellen.
PUTYIN ÉSZBE KAPOTT ÉS VISSZAVÁG
Kirgizisztán csatlakozik a Moszkva által kezdeményezett Eurázsiai Gazdasági Szövetséghez, jelentette be Almazbek Atambajev kirgiz államfő a szervezet gazdasági tanácsának december 23-ai moszkvai ülése után. A szervezet jövő január elsején kezd működni, akkortól már Örményország is teljes jogú tagja lesz.Ezzel a két állammal, valamint a már működő vámuniót alapító Oroszországgal, Fehéroroszországgal és Kazahsztánnal együtt öttagúra bővül az Eurázsiai Gazdasági Szövetség. Vlagyimir Putyin orosz államfő közölte, hogy a szervezet nyitott keletre és nyugatra is a csatlakozni vágyók előtt. (MTI, részlet)
Lavrov: Kijev hamis illúziókkal szédíti az ukrán népet
Szergej Lavrov kedden, az ukrán parlamentben elfogadott törvényre azonnal reagálva hangsúlyozta, hogy azzal Kijev olyan illúziót teremt, mintha az efféle jogszabályok elfogadása révén lehetséges lenne az ukrajnai mély belpolitikai válság rendezése. Ehhez azonban az orosz diplomácia vezetője szerint Kijevnek párbeszédet kell kezdenie Délkelet-Ukrajnával és valamennyi ukrán régió, politikai erő bevonásával gyökeresen át kell alakítania az alkotmányt. (MH, részlet)
ORBÁNNAK IS SZÓLT PUTYIN ÜZENETE
Orbán, ha az EU és NATO tagság mellett marad, akkor ővele fogják felmosni a kövezetet. Ha viszont az Eurázsiai tömbhöz csatlakozna, az már komoly lépés lenne. Van még egy nagy ország, amelyik a legbutább politikát csinálja és azt ismétlik, amit a háború előtt tettek. Ezek a lengyelek. A háború előtt a nyugathoz dörgölőztek, hogy Anglia és Franciaország majd megvédi őket az oroszoktól. A két bűnállam nem védte meg őket. Most a lengyelek teljes erővel a NATO mellett vannak, gondolván azt, hogy egy esetleges összecsapáskor majd a NATO megvédi a lengyeleket. Mi ebben nem vagyunk biztosak. Talán majd angol vagy francia katonák halnak meg a lengyelekért? Mi viszont, ha a NATO-ba maradunk mehetünk az ukránokat megvédeni...Még belegondolni is rossz. Nem magunkat védjük, hanem az ukránokat. Ezért kellett a NATO tagság nekünk? (kép:MH mai száma, részlet)


http://amagyaroldal.hu/hirek/content/amerika-leg%C3%BAjabb-tr%C3%BCkkje-az-oroszok-ellen