A Demokratikus Koalíció nevű radikális atlantista párt egy kétnapos elnökségi ülésen tárgyalta meg, melyek voltak a 2014-es év politikai tanulságai, valamint megkezdte a jövő évi stratégia kidolgozását. Az elnökség eredményként említette, hogy bejutottak az országgyűlésbe, az Európai Parlamentbe, és a párt "jelentősen megerősítette társadalmi beágyazottságát". Ez alatt azt kell érteni, hogy a radikális atlantisták látszólag civil Facebook-csoportok segítségével úgy tudnak tömegeket megmozgatni, hogy annak látszólag semmi köze ne legyen a párthoz.
A DK elnöksége célként nevezte meg a 2016-os előrehozott választásokat, és egy új rendszerváltást, valamint a "fékek és ellensúlyok" megerősítését, amit szerintük az Orbán-kormány felszámol. A DK közleménye szerint emellett "elindul a majdani kormányzáshoz szükséges szakpolitikai csoportok, műhelyek felállítása."
Hídfő.net.ru | Majdani kormányzásMajdani kormányzás - Kijevben már láttuk
A radikális atlantisták február 21-re hívtak össze tisztújító kongresszust, és egyben ezt a céldátumot jelölték meg a programadásra, amivel készek lennének a kormányzásra. Ugyan látszólag semmiféle támogatottsága nincs a DK-nak (a felmérések szerint az összlakosság körében alig ütik meg a 2%-ot), a párt "társadalmi beágyazottsága" valóban növekszik. Civil szervezetek, szakszervezetek és Facebook-csoportok sokaságát mozgatják úgy, hogy annak látszólag semmi köze nincs a Demokratikus Koalícióhoz.
Bár a Demokratikus Koalíciót az összlakosság mindössze 2%-a támogatja, jelenleg a legveszélyesebb politikai formáció Magyarországon, ami a magyar államiság felszámolását, az Európai Egyesült Államok megalapítását nyíltan hirdeti. Emellett az összes magyarországi párt közül egyedül a DK rendelkezik olyan szakértői és anyagi háttérbázissal, ami a kormánypárt pozícióit veszélyeztetheti.
A DK immár nem csak a magyar államiság felszámolását és az Európai Egyesült Államok megalapítását hirdeti, hanem bevallottan arra törekszik, hogy a magyar kormánnyal szemben mindenféle fékek és ellensúlyok legyenek működésben.
Kinek az érdeke, hogy a szuverén magyar kormányt bárki, vagy bármi fékezze, és akadályokat gördítsen Magyarország független cselekvése elé? A fékek és ellensúlyok azt jelentik, hogy van a magyar kormány fölött egy idegen hatalom, ami fékezi Magyarország szuverén cselekvését, és a hatalmi ágak egy részét irányítás alatt tartva ellensúlyozza a függetlenedési törekvéseket. Aki a fékek és ellensúlyok helyreállítása mellett érvel, az Magyarország szuverenitását akarja fékezni és ellensúlyozni. Ez az atlantizmus célja: fékezni és ellensúlyozni.
Eljött az ideje annak, hogy ne a mindenkori magyar kormány, hanem az idegen érdeket Magyarországon képviselő radikális atlantisták elé kerüljenek fékek és ellensúlyok! A radikális atlantizmus olyan dolog, amit fékezni és ellensúlyozni kell. Ez mindinkább látszik. Elfogadhatatlan, hogy Magyarországon jogilag létezhessen egy párt, ami a magyar államiság felszámolását nyíltan hirdeti!
Hídfő.net.ru | Stop atlantizmus

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/13/fekek-es-ellensulyok-magyar-szuverenitast-fekezik-es-ellensulyozzak