A Demokratikus Koalíció radikális atlantista párt támogatta egy új intézmény felállítását az Európai Unióban, aminek teljes mértékben alá lennének rendelve a tagállamok. Ez az új Európai Ügyészség egy olyan szerv lenne, amire nem lenne befolyása a tagállamoknak, viszont az EÜ felügyelhetné az egyes tagállamok működését és eltávolíthatna állami vezetőket korrupciós vádakra hivatkozva. A DK szerint a korrupció visszaszorítása miatt szükséges ez az intézmény.
Az Európai Parlament Állampolgári Jogok Bizottsága ülésén a szélsőjobboldal kivételével minden párt támogatta a tagállamok alárendelését egy újabb európai hatóságnak. Ugyanakkor a radikális atlantisták a vitában határozottan amellett álltak ki, hogy az új intézmény a lehető legnagyobb mértékben legyen független a tagállamoktól, hogy azok semmilyen befolyást ne gyakorolhassanak rá.
Hídfő.net.ru | Niedermüller PéterNiedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője
Vegyük észre, hogy a radikális atlantisták általános gyakorlata szerint nem országos szinten fogalmaznak meg válaszokat, hanem olyan választ fogalmaznak meg a hazai problémákra, amivel alárendelnék Magyarországot egy külső hatalomnak, ami a mindenkori magyar kormány működését ellenőrizhetné, és beavatkozhatna, ha Brüsszel érdekeit sérelem éri.
A Demokratikus Koalíció EP-képviselői nem Magyarországot képviselik az Európai Unióban, hanem az Európai Uniót képviselik Magyarországon.
Niedermüller Péter, a radikális atlantisták EP-képviselője korábban világosan kifejezte; ideológiai kontrollt adna Brüsszel kezébe, hogy az Európai Unió beavatkozhasson a magyar kormány ellene, ha az eltér a dekadens liberalizmus képviseletétől.


http://www.hidfo.net.ru/2014/11/22/gyamsag-ala-helyeznek-magyarorszagot-radikalis-atlantistak