2014. november 4., kedd

Donbassz frontjai kezdenek visszazökkenni a megszokott napi programba

Donbassz harctereinek hangulatát Nyalókakirály dühe kezdi jellemezni. A térség elvesztésébe belenyugodni nem akaró kijevi latorhatalom bérgyilkos hordái tegnap délután néhány helyen aktivizálták magukat.
Sztarognatovkai fészkükből kirontva önjáró lövegekkel vettékj tűz alá Novolaszpa falucskát. Tucatnyi lakóházat tettek a földdel egyenlővé, és megöltek négy helyi lakost. Kilenc civil megsebesült.
A Kusmatszkoje melletti tüzérségük pedig lőni kezdte a Mogila Obsztraja dombon lévő népköztársasági állásokat. (Csak a gránátokat pocsékolták szerencsére)
Délután négy óra körüli időben aztán Donyeck lakótelepei is “terítékre kerültek”. Avgyejevkából és Peszkiből kezdték lőni a város északi és északnyugati kerleteit. “Kijev” és “Kujbisev” kerületekben féltucatnyi lakos esett áldozatul a terrorbombázásnak.
Frunzéban tizenkét helyi lakost ölt meg a valcmanista bérgyilkosok tüzérségi támadása
Makszimovkát reaktív tüzérséggel lőtte a latortüzérség. Nagyon sok makszimovkai lakos sebesült meg, nyolcan súlyosan.
Jenakijevonál az este kemény összecsapások robbantak ki, ami egész éjjel tartott.
Panfilovszkajánál harckocsik bevetésével hajnali háromkor tört ki összecsapás.
Jaszinovataja – Avgyejevka között a népköztársasági erők elpusztítottak egy latorposztot a mára virradó éjjel.
Ozerjanovka mellett pedig a latrok lerohantak egy SAJÁT blokkposztot. Az ukránok győztek.
A gyjebalcsevoi katlant pedig tegnap délutántól ismét melegíti a népköztársasági tüzérség.
http://balrad.wordpress.com/2014/11/04/donbassz-frontjai-kezdenek-visszazokkenni-a-megszokott-napi-programba/


A jelek szerint mindenki túltette már magát a donbasszi választásokon, és ma reggeltől teljes hévvel ugrottak egymás torkának a küzdő felek. Többnyire a valcmanisták torka bánja a buzgalmat.
Avgyejevka külső részeiben saját fészkében támadja már a milicia reggel óta Nyalókakirály zsoldosait. Az éjszaka leple alatt a város peremébe belopakodott népköztársaságiak nagyon meglepték hajnalban a banditákat. Utcai harcok kezdődtek, amelyek el is tartottak tíz óráig. Az északi városperem pillanatnyilag a milicisták kezén van.
Gorlovka nyugati részéről menesztettek volna segítséget a valcmanisták nagy hamarjában a szorult helyzetbe került avgyejevkai latorkollégák helyzetén javítandó – ám négy tankjuk leolvadása után hagyták hogy oldják meg az avgyejevkaiak maguk a problémáikat. Döntésükben még az is közrejátszhatott, hogy a népköztársaságiak “Sztálin – orgonáinak” zenéje ébresztette tüzérségüket. Akikre inkább altatódalként hatott az előadás, mert féltucat szétlőtt lövegjük környékén néhány latoregyed örök álomba szenderült.
Pantyelejmonovkánál a reggelijük elfogyasztásában zavarta meg a betolakodókat a milicia. A beszámoló szerint igencsak szerény reggelijüket hátrahagyva – az életben maradottak bemenekültek a faluba. Úgyhogy ezidőszerint most a faluban van nagy lövöldözés kézifegyverekkel.
Kirovszkoje határában kohászati alapanyag – gyártásba fogtak a népköztársaságiak. Tucatnyi latortankról meg egyéb páncélos ketyeréről égetik lefelé most is a festéket.
Konsztantyinovkánál hidrobbantással bíbelődött kilenc órakor a milicia. Mondják, hogy nagyot szólt! Két “Kamaz” zuhant a patakmederbe. A platójukon utazott vagy negyven lator.
Granyitnojénál sem panaszkodik unalomra a valcmanista latortüzérség. Mire összekaparják a roncsok közül elpatkolt cimboráikat, letelik a mai nap. Őket “Grad” rakétákkal üdvözölte a milicia.
Nyikisinonál a népköztársaságiak két óránként váltják egymást. Minden váltásra jut egy latorkísérlet. A valcmanisták nem hajlandóak elviselni a bezártságot, a milicia meg nem akarja átadni nekik Nyikisino romjait.
Сводки от ополчения Новороссии 04.11.2014 (пост обновляется)
A Polevoje határában magasodó “Osztraja Mogilja” dombra nagyon fáj a latrok foga. Olyannyira, hogy reggel óta tucatnyi harapott a fűbe a szerzési vágytól hajtva. (A domb ugynis a népköztársaságiak kezén van. Azok meg nem adják!)
Peszki latorjai kezdhetnek aggódni. Reggel óta lövi őket a népköztársaságiak tüzérsége, és már sejtik, hogy nem véletlenül jelent meg tőlük alig húsz kilométerre vagy kéttucatnyi népköztársasági tank. Kedélyállapotukat igen rosszul alakíthatja, ha az oldalukra pingált felirat szerint (Kijevbe!) valóban elindulnak. Éppen útjukba esik Peszki. Kényelmes tempóban is fél óra alatt odaérnek.
Mariupolban robbanások sorozata hallatszik. A várost megszállva tartó kijevi horda azzal “nyugtatgatja” a lakosságot, hogy ők gyakorlatozgatnak. Pavlopolból ugyanakkor a falu fölött elsüvítő tüzérségi gránátokról számolnak be a helyi lakosok, akik Mariupol felől semmiféle lövéseket nem hallanak.
Mariupol külvárosában tegnap késő délután kitűzték a DNR zászlaját! Azóta is ott lobog.

Lutugino iskoláját tegnap önfeledt boldogsággal lőtték Valcman latorjai.
http://balrad.wordpress.com/2014/11/04/folporogtek-az-esemenyek-donbassz-frontjain/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése