Egy kijevi újságíró, Jekatyerina Szergackova beszámolója szerint megkezdődött a határellenőrzés felállítása Ukrajna és a Donyecki Népi Köztársaság közt. Az újságíró ugyanakkor arról számol be, hogy ez nem a népfelkelők egyoldalú intézkedése, Kijev is átmeneti ellenőrzőpontokat alakít ki, melyeken ellenőrzik a személyazonosságot és útlevelet kérnek minden áthaladótól.
Az ukrán határvédelmi szolgálat emberei ilyen átmeneti helységekbe lettek kirendelve:
Hídfő.net | Új ukrán határátkelőhely
A kép a korábbi Donyeck régió határánál némileg beljebb, Kurakove városnál található határátkelőhely ellenőrző állomásánál készült.
A helyszínen nem egyszerű igazoltatás zajlik, hanem a határrendészet emberei határátkelésről rögzítenek adatokat. Úgy tűnik, Kijev valamiért rekord gyorsasággal le akarja zárni a konfliktust és felállítani a határokat a Donyecki Népi Köztársasággal. A fenti eset viszont épphogy nem a népfelkelők, hanem a kijevi kormány egyoldalú intézkedése, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy a határ ott lesz, ahol Kijev azt akarja. Az ellenőrzőpontnál nem állomásoznak a népfelkelők fegyveresei, tehát elképzelhető, hogy a Kijev által egyoldalúan felállított határátkelőhelyet a közeljövőben felszámolják.


http://www.hidfo.net/2014/11/04/az-elso-hataratkelohely-ukrajna-es-donyecki-nepi-koztarsasag-kozt