Cigányokkal érvényteleníttetné az ózdiak akaratát a város bukott polgármestere. Mint ismert, az ózdi választás eredményét (miszerint a korábbi fideszes polgármester alulmaradt a Jobbik jelöltjével, Janiczak Dáviddal szemben) megsemmisítette a választási iroda, és új választást írt ki.
A saját szabályaikat is felrúgó kormánypárti brancs törtetése, hogy a városlakók akaratát - és az alapvető demokratikus rendet - áthúzva, magát újra a városra erőltesse, mélységes ellenszenvet váltott ki, Ózdon és az országban egyaránt. Olyannyira, hogy az újra kiírt választásra erőteljesen mozgósítóan hatott, és egységbe szólította a jóérzésű ózdiakat. Mondani sem kell, hogy ez a mozgósítás nem a bukott városvezetésnek kedvez!
Az újra kiírt választáson már nem politikai erőkre fognak szavazni az emberek. Hanem a becsület és jó ízlés fog szemben állni az erkölcstelenséggel, az ízléstelenséggel, a hatalommal való visszaéléssel. Ezúttal Janiczak Dávidra (vagy inkább Fürjes ellen) fog szavazni mindenki, akinek csak kis erkölcsi érzeke is van. Rá fognak szavazni nemcsak korábbi szavazói, de az egyébként bal oldali szavazók (balra szavazni belátható, hogy értelme nincs most) is. Most az is el fog menni szavazni, aki az előző "fordulót" kihagyta, de még az is, aki életében nem volt szavazni. Sőt! Sokan, akik Fürjesre szavaztak, most máshová fogják húzni az ikszet.
Kétségtelen, hogy az újabb választás látványosan meg kellene, hogy erősítse az előző eredményt. Ha! Ha a választás tisztességes módon zajlana. Ahogy nem fog!
A bukott vezetés nagyon jól tudja, hogy minden kétségbeesett (és a pártállam által támogatott - lásd: a választás elfogadható és bizonyított indok nélküli újra kiírása) igyekezete ellenére, természetszerűen újabb bukásra van ítélve. Legalábbis a az írott törvényi (pláne íratlan erkölcsi) szabályok maradéktalan betartása mellett. Ne várjunk hát tőlük csodát, ne higgyük, hogy majd pont most lesznek tisztességesek!
Azonban mire, kire tud építeni egy mindenki által megvetett, erkölcsi halott politikai csapat? (A "magától értetődő", jól bevált helyszíni "technikák mellett"...) Bizony, hogy az állandó politikai eszközként használt cigányságra! Az értékes szavazóbázis puhítása már nagyban folyik. Az általuk felbérelt cigány agitátorok főállásban járják a cigánytelepeket, és duruzsolják a hülyére vett ózdi cigányok fülébe a suttogó propagandát: ha a Jobbik győz, elveszik a közmunkát, jön a gárda, meg a többi könnyen emészthető szellemi moslék.
Nyilván lesz majd csomagosztás, ahogy ilyenkor szokás. Meg némi azonnal folyósított, egyszeri juttatás. És lesz tömeges szállítás, erre a sofőrök már most ki vannak jelölve. Az új választási törvény szerint ráadásul ez teljesen legális. Azért nem lennék a lelküket eladó sofőrök helyében sem, akik áldásos tevékenységük jutalmaként még aznap az internet sztárjai lesznek! Másnap meg csak tudni kellene majd az emberek szemébe nézni...
A bukott ózdi városvezetés gőzerővel dolgozik a számára egyetlen számottevő szavazóbázist jelentő cigányság csatasorba állításán. Az ózdiak ellen, Ózd ellen!
Raspotnik Viktor