Öngerjesztő, egymásra épülő elemekből építi fel Washington a Magyarországra gyakorolt diplomáciai nyomást. Korábban Mellár Tamás, a Századvég volt kutatási igazgatója egy interjúban megvádolta a Fidesz holdudvarához tartozó intézetet azzal, hogy az valós munkát nem végez és az intézményesített korrupció egy pénzmosodájaként működik.
Mindez beleillett az amerikai külügy magyar kormányra gyakorolt diplomáciai nyomásának nyomvonalába. Mellár kritikájának célpontja ugyanis - a látszattal ellentétben - nem a Századvég, hanem a kormányt vádolja korrupcióval indirekt módon. "A minisztérium utalja a pénzt, én aláírom, s a miniszterelnök tanácsadói fölveszik nálunk a nagy pénzt, miközben nem végeznek érdemi munkát," mondta Mellár. Tehát a volt kutatási igazgató nem a Századvég hiteltelenítését állította a középpontba, hanem a kormányt vádolja korrupcióval, ami az amerikai diplomáciai nyomást erősíti.
Hídfő.net | Mellár Tamás
Úgy tűnik, azonban, Mellár nyilatkozata csak egyetlen eleme volt egy jóval nagyobb kirakós játéknak, amivel Washington a hazai kormányellenes tevékenységet akarja felépíteni. Korábban a baloldalnak semmiféle mozgósítható tömegbázisa nem volt, három választáson szenvedtek vereséget, miközben láthatóan nem is törekedtek a jobb eredmény elérésére. Mint azt a választások előtt is kifejtettük, a baloldali pártok stratégiája nem választások megnyerése, hanem éppen ellenkezőleg: el akarták veszíteni a választásokat. A radikális atlantista baloldal ugyanis sokkal rosszabb pozícióban lenne egy néhány százalékkal jobb eredmény elérésével, amit újabb 4 év semmittevés követne, - és ami egyben a baloldal végleges eltűnését is jelentené Magyarországon. A baloldali pártok ehelyett látványos tehetetlenséggel a választások elvesztésére törekedtek, hogy utána a kormány diktatórikus voltát hangoztathassák, és utcai megmozdulásokkal maradhassanak jelen a magyarországi közéletben.
A radikális atlantista baloldal szinten tartása pedig egyértelműen Washington érdeke, Mellár nyilatkozata csak egy újabb építőkocka volt. A századvég volt igazgatójának nyilatkozatára alapozva ugyanis a Gyurcsány féle Demokratikus Koalíció bejelentést tett a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál adócsalás gyanúja miatt, hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett a teljesítéseket igazoló minisztériumok ellen, a Századvég ellen pedig orgazdaság gyanúja miatt tett feljelentést. Máris egyszerre három újabb fronton támadnak Gyurcsányék, amit Mellár bejelentése nélkül nem tudtak volna megtenni. Ezért megállapíthatjuk, hogy Mellár amiatt most nyilatkozott, mert az amerikai külügy magyarországi érdekképviseletében az épp szükséges volt.
A dolgot bonyolítja, hogy a radikális atlantisták teljes frontos letámadása ellenére a magyarországi jobboldal nem ad ennek megfelelő, adekvát választ: Mellárt mindezidáig senki nem jelentette fel, pedig nyilvánvalóan az amerikaiak ügynöke, és ezügyben a nemzetbiztonsági szolgálatoknak kellene eljárnia. Mivel a nemzetbiztonsági szolgálatok sem lépnek ezügyben, ez felveti annak gyanúját, hogy a szolgálatokban is oly mértékű az amerikai beépülés, amit csak az amerikai érdekkel ütköző tevékenységet folytató hatalmak - pl. Oroszország - nemzetbiztonsági szolgálatainak bevonásával lehetne átvilágítani. Magyarországon gyakorlatilag - a jobboldal egy részének ellenállását leszámítva - az amerikai titkosszolgálat építi a közéletet, mint valami bábszínházat. A helyzet súlyosságát mutatja, hogy erre se a jobboldal, se a szélsőbal nem ad megfelelő válaszokat.


http://www.hidfo.net/2014/11/04/magyarorszagon-az-amerikai-ugynokok-zavartalanul-epitik-kozeletet