2014. október 22., szerda

Donbassz “aktív” frontszakaszain a kijevi junta bűnbandái tegnap délutántól ma reggelig fokozták a népfelkelőkre gyakorolt nyomást.

Donyeck városrészeit az éjszaka folyamán is TERMÉSZETESEN lőtte a valcmanista latortüzérség. A romhalmazok szaporodnak, de SZERENCSÉR a folyamatos tüzérségi támadások miatt a lakosság még városban maradt része többnyire óvóhelyeken és pincékben tölti az idejét, így aztán szerencsére CSAK egy civil sebesült meg Donyeckben mára virradóan.
Az alábbi videon egy csodával határos megmenekülés látható. Donyeckben tegnapelőtt a “Donbassz Arénát” ért tüzérségi csapáskor egy arra járó kisgyermek karcolások nélkül tudta megúszni az épület leomló homlokzatának esetét.

A repülőtér az szinte egy külön háború színtere. A valcmanisták minden trükköt bevetnek az ismételt kézrekerítés érdekében, ám a népköztársaságiak elszántan védik. (Azért azt csak meg kell jegyeznünk, hogy tegnap késő délutánig a reptérre behatolt 22 valcmanista tankból 20 – at a milicisták működésképtelenné, vagy teljesen tönkretettek!)
Mára virradóan háromszor is sorozatvetőkkel lőtte Nyalókakirály latortüzérsége a repteret, de csak a romokat aprították tovább.
Viszont özönlik Donyeck környékére a valcmanista pribékhorda. Megfigyelők szerint az élőerőben a miliciákhoz viszonyított arány már eléri a 10:1 – et, technikában pedig még nagyobb a fölényük.
Trehizbenka falu mellett tegnap egy meglehetősen komolynak tűnő rádiós objektum kiépítéséről számoltak be helyiek. Ez azt feltételezi, hogy a kijevi latorhatalom nagyon komoly tevékenységre készül.
(Megjegyezzük: Amennyiben az elkövetkező két – három hétben nem tudják megsemmisíteni a donbasszi ellenállást, és ott meg tudják tartani a tervezett választásokat – úgy egy minőségileg és POLITIKAILAG teljesen új helyzet áll elő! Sőt! Ez az állapot korábban is bekövetkezhet, ha a mostani hétvégére tervezett – Kijev által kiírt parlamenti “választásokat” nem lesz képes a junta kivitelezni Donbasszban. Az pedig egy külön “érdekessége” lehet majd a történetnek, hogy ha a Donbasszba kiírt népköztársasági választásokat képesek lesznek megtartani! Merthogy ebben az esetben Moszkva lépéskényszerbe kerülhet, ami viszont esetleg már homlokráncolásnál valamivel erőteljesebb reakciót igényel ne.)
Gorlovka környékén az éjszaka folyamán is heves tüzérségi tűzpárbaj dúlt.
Ozerjanovkából azt kommunikálták parancsnokságuk felé a pribékek, hogy helyzetük roppant súlyossá vált.
Marinykához az éjjel hatalmas latorerő érkezett.
Jenakijevo és Kamenyka környéki csoportosításaikat a népköztársaságiak tüzérsége az éjszaka folyamán több alkalommal is “Grad” sorozatvetőkkel kínálgatta.
Volnovaha irányából viszont a latrok lőtték a dokucsajevszki milicia csoportokat. Válaszul a népköztársaságiak egy meglehetősen pusztító gyalogsági akcióval lepték meg őket, amire viszont a zsoldosok nem számítottak. A milicisták jelentése szerint a Volnovaha melletti rajtaütésük eredményes volt, és nagy számú lator pusztult el.
Gyjebalcsevo kazánban rekedt latorerőit lőtte a milicisták tüzérsége az éjszaka folyamán.
Nyikisino és az Osztraja Mogila térségében egész éjjel aknavetőkkel lőtte a milicisták állásait, de a “vízből nem lettek ezzel kijjebb”!
Redkodub mellett egy zsoldostábort rohant le az éjjel a milicia.
Peszki közelében három kijevi lőszerszállító “Kamaz” és személyzete bánta a milicisták álmatlanságát. De páncélosok is megsemmisültek. Ebben a rajtaütésben egy milicista elesett.
Tonyenkojét viszont a pribékhorda támadt ma kora hajnalban. A tüzérségi támadásban egy milicista blokkposzt egyik harcosa meghalt.
Szcsasztyjéban és környékén éjfél körül elcsendesedtek a harcok.
A Veszeleja Gora hegyen lévő népfelkelő állások nagyon szúrják a latrok szemét. Tüzérséggel lőtték a hegyet, de onnan rendszerint pontos válaszcsapások érkeztek. Olyannyira, hogy a Petrovka melletti kijevi latortüzérüteg teljesen megsemmisült.
Bahmutovkánál a bekerítés még mindig létezik, viszont fogy a milicia ereje. Pillanatnyilag nem áll fenn egy sikeres latorkitörés lehetősége, ám a külső irányú támadások eléggé megosztják a népköztársasaágiak erőit.
A Krasznaja Talovkánál “véletlenségből” csapdába esett latrok pedig letáboroztak, és várnak. A milicistáknak nincs nehézfegyverzetük – az amúgy is kockázatos lenne a körkörös orosz határ és a szűk terület miatt – így aztán őrzik a kb. másfél kilométer széles kifelé vezető folyosót. A valcmanisták pedig nem is kisérleteznek egyelőre a kihátrálással, hiszen itt szinte csúzlikkal is meg tudnák őket semmisíteni. Patthelyzet.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/22/donbasszi-harcteri-osszefoglalo/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése