Az USA olyan eszközzel akar nyomást gyakorolni Magyarországra, mely  legprimitívebb zsarolás kategóriájába is csak némi jóindulattal sorolható be. Kitiltott hat ismeretlen magyar személyt ugyancsak ismeretlen okokra hivatkozva az Egyesült Államok területéről.
Na és? - tehetnénk fel a kérdést (egy nagy klasszikusunkat idézve). Ha kitiltotta, hát kitiltotta, hat fővel növelve ezzel a kitiltottak népes táborát.
Ha már nem tudta megvádolni őket tömegpusztító fegyverek birtoklásával mint Husszeint, vagy nemzetközi terrorizmussal mint Kadhafit, maradt számára az ismeretlen okokra hivatkozó kitiltás, mely nem más mint a tehetetlenség beismerése még akkor is, ha zsarolási szinten jelentkezik. Ha a közelmúltban kitiltott oroszok névsorát végigolvassuk, akkor akár arra a következtetésre is juthatunk, hogy ezzel a művelettel az ismeretlen magyarokat egy kiváló emberekből álló társaságba sorolta be, melyre akár büszkék is lehetnének.
Csakhogy amíg az oroszok jót vidultak ezen a törpe bosszúját idéző hülyeségen, addig a magyar kormány ismeretlen okból komolyra vette azt. Való igaz, hogy az amerikaiak lépése lényegében a ronggyá vert hazai balliberális nyomoroncoknak adott muníciót a kormány elleni tevékenységhez, de ettől még nem lesznek erősebbek, viszont könnyen lehetséges, hogy tovább gyengülnek. Jól bizonyítja ezt a Lánchídi eset, ahol szinte brutális módon verték szét az arra járók a pár főből álló kormányellenes tüntetést.
Az USA ma már csak egy háborúzó terrorállam az emberek többségének a tudatában, miután az elmúlt évtized történéseinek következményeként le kellett vedlenie a szabadság és a jóléti állam hamis és megtépázott tollazatát. A dögkeselyűvé vedlett fehér fejű sasnak már nincs semmiféle pozitív kisugárzása, és ezért nem is lehet az általa felmutatott dolgoknak vonzereje. Kivéve persze a hozzájuk kötődő hasonszőrűek társaságát.
Ezért, ha az volt a kitiltás hátterében, hogy az ország lakosságát a kormány ellen hangolja, akkor nagy melléfogást követtek el. A suttogó propaganda vonalán a balliberális ólakból korrupcióról szóló hírek terjengenek. Nyilván azért, mert úgy gondolják, ez még képes az ingerküszöb átlépésére. Tipikus "bagoly mondja verébnek módszer", mivel a balliberálisok a korrupció területén verhetetlenek. Ezért is kerültek az ólba.
A kormány, és azon belül is Orbán keleti nyitás politikája pontosan ennek az USA lépésnek az ismeretében úgy tűnik, veszélyes az atlantistákra nézve. Nagyon veszélyes. Ahogy 1989-ben a magyarországi határnyitás indított el egy vissza nem fordítható politikai folyamatot, úgy ez az orbánista keleti nyitás is magában rejti ezt a lehetőséget. Nem Magyarország politikai, vagy gazdasági súlya miatt, hanem a dominóelv alapján. Magyarországnak természetes szövetségese Szerbia (a trianonihoz hasonló megcsonkítása miatt), és Szlovákia, mert az évezredes közös történelmünk összeköt minket. Most alárendelt vazallusállam vagyunk - ezt bizonyítja többek között az USA lépés-, ezzel szemben a keleti nyitás sikere esetén szövetségesekké válnánk, mely nagyságrendekkel nagyobb fejlődési lehetőségeket jelentene. Ennek megakadályozása a hazai balliberálisok feladata, de a Lánchídi eset fényében ez nem sok sikerrel kecsegtet. Mondatjuk azt is, hogy eleve vereségre van ítélve. A kitiltás pedig csak egy jó pont a keletiek szemében, akár büszkék is lehetnénk rá.

http://www.hidfo.net/2014/10/22/az-usa-szankciok-es-lanchidi-eset