A Demokratikus Koalíció nevű radikális atlantista párt feljelentést tett Matolcsy György jegybankelnök ellen, arra hivatkozva, hogy a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt hetekben több olyan ingatlanvásárlási ügyletet hajtott végre, aminek a DK szerint homályos a háttere. A radikális atlantisták szerint a jegybankelnök "mindenféle kontroll nélkül szórja a pénzt".
A DK szemszögéből azonban ez az ügy nem csak offshore cégekről és átláthatatlanságról szól, a "mindenféle kontroll nélküli pénzszórásnak" többlet jelentése van; a DK működésének elsődleges célja, hogy Magyarországon is működjön egy párt, ami az Európai Parlamentben - nyugati ügynökként- szavazatával támogatja az Európai Unió átalakítását az Amerikai Egyesült Államok mintájára. A DK korábban nyíltan beismerte, hogy támogatják az Európai Egyesült Államok megalapítását. Ez a törekvés pedig a Matolcsy elleni feljelentést is egészen más kontextusba helyezi; a radikális atlantisták azért hivatkoznak "kontroll nélküli pénzszórásra", mert ők kontroll alá akarják helyezni a magyar jegybankot.
Hídfő.net | Gyurcsány Ferenc
Korábban a DK nyíltan bejelentette, hogy szerintük Magyarországnak minél hamarabb be kellene vezetnie az eurót. Az értelmezésük szerint addig van kontroll nélkül a jegybank, amíg nem az Európai Egyesült Államok gyakorol kontrollt felette, vagy nem Brüsszel közvetlen "megbízottja" áll a jegybank élén.
A Demokratikus Koalíció Matolcsy feljelentésével nem Matolcsy személyes tevékenységét kifogásolja, a jegybankelnök tettei csak ürügyet szolgáltatnak arra, hogy a DK olyan helyzetet idézhessen elő, amiben megrendül a bizalom a jegybankelnök irányába és emiatt személycserére lenne szükség. Akkor a DK saját emberét ültetné Matolcsy székébe, aki a Magyar Nemzeti Bankot a Európai Egyesült Államok szolgálatába állítaná.


http://www.hidfo.net/2014/09/22/matolcsy-rosszkor-volt-rossz-helyen-feljelentettek