Egy hónapos alapos előkészités, és két hetes intenziv toborzókampányt követően tegnap “óriási” menet hömpölygött Moszkvában, békét követelve – és a Kreml Kelet – ukrajnai “agressziójának” haladéktalan leállitását.

A “Dozsgy” Tv (neoliberális szennycsatorna) lelkes összefolalóban taglalta a százezresre becsült – bevallottan többnemzetiségű – tömeget. A moszkvai hatóságok ötezresre taksálták, szerintünk pedig legfeljebb ötezer cionimádó, és másik ötezer deviáns egyed habzott Moszkvában. Eléggé riadt ábrázattal. Ők ugyanis a “sok lúd disznót győz” igazságában bizva röffentek össze – nem kis döbbenetükre max. tizezren.

Самые оригинальные плакаты Марша мира в Москве. Фоторепортаж / Гордон

A tizmilliós Moszkvában! Igy aztán a moszkvaiak rosszalló tekinteteitől kisérve a zajosra tervezett menet helyett inkább csak csendben őgyelegtek az őszi napsütésben.

A szervezők (Nem fogják a Bal-Rad olvasói kitalálni hogy kik is voltak ők? Hát bizony a Varsói Szeminárium eminensei. Navalnyijék! McCain amerikai nagybácsi tanitványai!) legnagyobb vigasza a résztveveők alacsony száma miatti lelombozódásukra a köztörvényes Hodorkovszkij biztonságos távolból leadott üzenete volt: Oroszország elnöke akarok lenni!

Úgy ám! Ezt üzente Oroszország Kolomojszkija! Külföldről. Az utolsó – még életben lévő – orosz zsidómaffia klánfőnök ezzel próbált lelket önteni a MENET gyérsége miatt igencsak csüggeteg hangulatban nyáladzó neoliberális “békekövetelő” hordának.

Amelynek egyetlen egyede sem emlitette, hogy mi is történt februárban Kijevben? Vagy május másodikán Odesszában?

Őket csak az izgatja, hogy Donbasszban hülyére verik a cionatlantista kijevi Nyalókakirály és fajtársai rablóhordáit!

Nyösszenetük nem volt amiatt, hogy gyerekek, nők, öregek pusztulnak ezerszám Donbasszban a zsidó megtorlóhadműveletben!

Vonyitottak egyet Krim Oroszországhoz való visszatérése fölötti fájdalmukban – oszt’ hazamentek! Békében, háboritatlanul! Hogy azt követően a “putyini diktatúrával” ijesztegessék egymást – meg önmagukat! Ami “dúl, és jogfosztottá” teszi Oroszországot és az oroszokat! És “veszélyt jelent Ukrajna demokratizálására”, Ukrajna “függetlenségére”, no meg a világbékére!

Amúgy pedig Moszkva “üdvözölte” a “Békemenetet” Illő módon. Az “üdvözlők” valamivel többen voltak, mint a “békepártiak”!




https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10702009_10152668497484831_6471646318490877357_n.jpg?oh=86effa682ff1500dcf37a4dfcac28195&oe=54C4A7B7
http://balrad.wordpress.com/2014/09/22/moszkva-nem-kijev/



Moszkva: a "Béketüntetés" kudarcba fulladt

Hídfő.net | Moszkva: a "Béketüntetés" kudarcba fulladt
A moszkvai liberálisok erődemonstrációt szerettek volna tartani a "Béketüntetéssel". Ezt a megmozdulást a nyugatról pénzelt szervezetek -már ami maradt még belőlük-  hajtották végre, hozzájuk csatlakozott még pár "orosz" liberális szélsőséges szervezet és melegjogi aktisiták, valamint Kijev-párti aktivista. A tüntetők egyik fő követelése az volt, hogy Moszkva hagyjon fel a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaságok támogatásával. A tüntetés stílusosan a Raiffeisen Bank egyik fiókja előtt indult.
Hídfő.net | Moszkva: a "Béketüntetés" kudarcba fulladt"Béketüntetők"
A "Béketüntetésre" 5000 ember ment el összesen - az előzetes várakozások 50.000 emberrel számoltak legkevesebb. Őket kísérte hozzávetőlegesen majdnem ugyanennyi ellentüntető, akik paradicsomokkal, tojásokkal és egydolláros bankókkal dobálták meg a tüntetőket. A legfinomabb jelző a "nyugatbérenc" és a "hazaáruló" voltak amivel a "Béketüntetőket" illették. A tüntetés kezdete előtt egy fiatalember "Krím - Oroszország" feliratú transzparensel ált a "Béketüntetés" elé.
A tüntetéssel egy időben Novoszibirszkben a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaságok melletti szimpátiatüntetést tartottak. A DNR mellett tüntetőket pár tíz szélsőséges liberális próbálta akadályozni, őket a rendőrök gyorsan buszokba rakták, mert a feldühödött tömeg "árulók" felkiáltással rájuk rontott.

http://www.hidfo.net/2014/09/22/moszkva-beketuntetes-kudarcba-fulladt




Ahogy korábban is írtuk; – az állítólagosan “diktatórikus” Oroszországban, – ahol vasárnap, a “háború ellenesnek” nevezett felvonulásukat, (mely valójában nyíltan oroszellenes és nyugatbarát volt), – szinte háborítatlanul megtarthatták az áruló liberálisokból verbuválódott ellenzéki erők – és az oroszpárti ellentüntetők is rábízták a rendfenntartást a rendőrségre, – addig…

Az ukrajnai Harkovban az Ukrán Kommunista Párt akitvistáit brutálisan megtámadták a szemérmesen “ultráknak” nevezett, de valójában a Jobb Szektor liberál-fasiszta martalócai, – egy, a tényleg a kelet-ukrajnai háború ellen szervezett demonstráción:

És, ahogy a fenti cikkünkben is említettük: Moszkva valóban nem Kijev, – ahol a katonaság és a rendőrség szeme láttára lehet parlamenti képviselőket ütlegelni, a Rada bejáratánál. És, ahol persze megint a nacionalistának hazudott, valójában liberál-fasiszta, egyszerűbben; náci Jobb Szektor megint a ludas.

Ime egy igazán demokratikus eljárás a parlamenti képviselők befolyásolására. Lobbizás ukrán módra. – de úgy is mondhatjuk: “kezdődnek ismét a lincselések”.

Persze a hátországban a polgári személyek ellen, – adott estben nők és idősek ellen sokkal veszélytelenebb izmoskodni, – mint a donbasszi fronton harcolni, – ahol a Milícia nagyon nem kedveli az agresszív jobb szektoros martalócokat, s külön figyelmet fordít rájuk.

Bal-Rad