A http://novorossia.su portál hire szerint augusztus 7.-én éjje a Zaporizzsja régióban (!) Guljapolje város közelében fekvő Malinovka mellett rajtaütöttek Valcman “nemzeti” gárdájának egyik gyülekezetén.

A pribéktársulásnak amerikai egyedei is horogra akadtak. Egy “Ural” egy Kraz” egy “Kamaz” és kettő darab páncélozott “Hammer” került a havárialistára a rajtaütés eredményeként. Fogságba esett többek között egy mindenféle fegyvernemi és rangjelzés nélküli egyenruhát viselő “idős úr” is, aki a partizánok által beszélt egyetlen nyelvet sem értett. (Mondjuk ki őszintén, hogy a faggatózók is csak az orosz, ukrán nyelvterületen járatosak, és németül valamicskét tudnak. B-R) Ám az “idős úr egyiket sem beszélte!

Csakúgy, mint a sötét éjszakában anyaszült meztelen – majdnem sikerrel – rejtőzködő másik “gyanús alak”, aki mesterien volt képes élni testi adottságaival a sötét éjszakában. Lévén, hogy néger az illető. Vélhetően még a partizánok nem láttak ilyen egyedet, hát ezért mint “becses ritkaságot” magukkal vitték a “központba”! Az “idős úrral” együtt! (Ha másra nem, az óvodában jó lesz velük riogatni a spenótot megenni nem akaró lurkókat! B-R)

Arról nem szól a fáma, hogy az oroszul vagy ukránul vélhetőleg beszélő többi hordatag sorsa mi lett.

Az mindenesetre jelentős fejleménynek tekinthető, hogy a Zaporizzsja-régióban (kozákok lakta terület) a valcmanista pribékhorda ellen fegyveres akciót hajtottak végre. Márpedig ez azt jelenti, hogy küszöbön áll a kijevi juntával szembeni fegyveres ellenállás területi eszkalációja!
(Forrás: http://novorossia.su/ru/node/4954)