2012. április 19. Bp. - Cházár András u. 13.
2012. április 19. Bp. – Cházár András u. 13.

…”Többször sürgettük már, az “önálló bírósági végrehajtó” üzleti tevékenység megszüntetését, – a bírósági végrehajtás újbóli államosítását. Mert az önálló birósági végrehajtók társulata nem egyéb – néhány kivételtől eltekintve – mint bevadult, fékevesztett hiénák gyülekezete. SAJÁT TÖRVÉNYEIK vannak, azok mentén cselekednek! Joggal merül fel számtalan esetben a – bankmaffia – végrehajtói maffia szent szövetsége! – Mely manapság Magyarországon nem más, mint ÁLLAM AZ ÁLLAMBAN!

Ugyanakkor nem ártana vagyonosodási vizsgálatokat kezdeményezni a végrehajtók ellen…”

Otthonvédő tüntetés lesz szerdán, – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara székháza előtt.

Időpont, helyszín: 2014. augusztus 13. szerda, 8:00–12:00 óra között, – a Budapest XIV. kerület, Cházár András u. 13. számú épület előtt, – ahol a végrehajtók székháza található.
1. Az otthonvédő tüntetés
Az alábbiakban az otthonvédők Facebook-on megjelent közleményéből idézünk:
“A végrehajtások valós leállításáért
A Végrehajtói Kamara székháza - Bp. XIV. Cházár András u. 13.
A Végrehajtói Kamara székháza – Bp. XIV. Cházár András u. 13.
Tiltakozó és állásfoglalást kérő demonstráció a Magyar Bírósági Végrehajtó Kamara, Budapest XIV. Cházár András u.13. – székházánál,
Valamint Dr. Radics Csaba végrehajtó irodája előtt: Budapest. XIV. Thököly út 26.
Szeretnénk megtudni,hogy a végrehajtók miért trükköznek, – miért nem tartják be a 2014. évi XXXVIII. törvény rendelkezéseit?
Gyülekező autókkal a Regnum Marium emlékműnél. Budapest XIV. Ker. Dózsa György út, Felvonulási tér, 8.00- kor.
Indulás, 8.20-kor a Cházár utca Végrehajtói Kamara székházához, – majd onnan a Thököly u . 26. számú házhoz, ahol Dr. Radics Csaba végrehajtói irodája található.”
Az otthonvédők, a kifosztott lakosság minél nagyobb részvételére számítanak. – Különösképpen elvárják azokat, – akiknek már volt problémájuk a végrehajtókkal, akiket már kifosztottak, vagy éppen most akarnak kifosztani.
(Nos, ha ez az elvárásuk teljesülne, nagy valószínűség szerint a tömeg be se férne a Cházár András utcába, s tán még a Keleti-Pályaudvarig is elérne. Ám ezt mi azért nem tartjuk valószínűnek. Ma még nem. Ám a holnap, még nagy meglepetéseket hozhat… – a szerk.)

A fent meghirdetett tiltakozó demonstráció előzményeiről:

2. Kijátsszák a törvényt a végrehajtók
“Kijátszanák a törvényt a végrehajtók” – írta az MNO augusztus 7-én -
“A devizahiteles-törvény ellenére nem függesztik fel a végrehajtók azokat az eljárásokat, amelyeket külföldi székhelyű pénzintézetek kezdeményeztek magyar adósokkal szemben. Az Igazságügyi Minisztérium szerint viszont nincs kivételezett bank, a törvény minden pénzintézetre kiterjed.
Noha a július 26-án hatályba lépett devizahiteles-törvény értelmében fel kell függeszteni minden végrehajtási eljárást, amely a devizaalapú hitelszerződések, a forintalapú fogyasztási hitelszerződések, valamint a lízingszerződések alapján indult, – a birtokunkba került dokumentum szerint a végrehajtói kamara inkább megkerülné a törvényt.
Lapunknál jelentkezett egy adós, aki azt kérte az ügyében eljáró végrehajtótól, hogy a hitelszerződése alapján indult eljárást függessze fel a devizahiteles törvény értelmében. Fogarasi László önálló bírósági végrehajtó irodájában ehelyett azonban egy dokumentumot adtak át az adósnak, amely a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara állásfoglalását tartalmazta.
A végrehajtóknak készült szövegben az állt, hogy a devizahiteles-törvény hatálya nem terjed ki azokra a bankokra és pénzügyi vállalkozásokra, amelyek székhelye Magyarországon kívül van, így ezekben az esetekben a végrehajtás folytatható. Ez alapján az adósnak azt mondták, mivel ő olyan banktól vett fel hitelt, amelynek székhelye nem Magyarországon van, így nem függesztik fel a végrehajtást. A Magyar Nemzeti Bank honlapja szerint több tucat külföldi székhelyű pénzintézet tevékenykedik Magyarországon, s vannak köztük olyanok is, amelyek devizában hiteleztek.
A devizahiteles-törvényt beterjesztő Igazságügyi Minisztérium megkeresésünkre közölte, nincs olyan hitelintézet vagy pénzügyi intézmény, amelyre ne terjedne ki a törvény hatálya, ebből következően pedig a végrehajtási eljárások felfüggesztésével kapcsolatban sincs kivétel.”
3. Állam az államban

Nos, a Végrehajtói Kamara a saját maga által követett elvekkel megy szembe, melyeket a jelek szerint úgy váltogat, mint más a nadrágot.

2012. április 19. Bp. - Cházár András u. 13. _
2012. április 19. Bp. – Cházár András u. 13. _
Mert a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökségi titkára, Schmidt Zoltán 2012. április 19.-én, – a székháza előtt tartott otthonvédő demonstráció alkalmával, a többek között a következőt közölte a sajtóval:
…”A végrehajtók minden esetben a hatályos jogszabályokban és a Végrehajtási Törvényben, (1994 évi LIII-as tv. – és annak legfrissebb változatának szellemében) foglaltak szerint járnak el, azokat maradéktalanul betartják, az önálló bírósági végrehajtók, minden esetben a törekednek az adósság békés rendezésére, maximálisan segítik az adóst a kilakoltatás elkerülésében. Továbbá, hogy a végrehajtásokat nem a MBVK kezdeményezi, ezért nincs semmilyen felhatalmazása vagy jogcíme a tartozások elengedésére, vagy a végrehajtások visszavonására… A végrehajtók a bíróságok határozatait hajtják végre.”
Ezt a közleményt a Végrehajtói Kamara letagadni nem tudja, ugyanis kb. 8 darab kamera vette Dr. Schmidt Zoltánt, a kamara akkori titkárát, amint felolvasta ezt a szöveget, – ami lényegében azt jelenti, – hogy a kamara elismeri, hogy tevékenységére KIZÁRÓLAGOSAN A MAGYAR TÖRVÉNYEK ÉRVÉNYESEK!
És mivel Magyarország a mai napon elviekben még mindig szuverén állam, – egyetlen uniós jogszabály sem írhatja felül a Magyar Parlament által hozott törvényt, – az a végrehajtásokban érintett minden résztvevőre egyaránt érvényes. Legyen az bank, végrehajtó, vagy adós.
A bankok különböző országokban történő tevékenységére egyébként mindig az adott ország törvényei az irányadók.

Nos, de miért is váltogatják az államhoz és a törvényalkotáshoz való hozzáállásukat a végrehajtók úgy, mint mások a nadrágot?

Azért, mert személyesen is érintettek a bankokhoz fűződő jó viszonyukban. – És személyesen is érintettek az otthonok elárverezésében, – lévén a végrehajtók NEM ÁLLAMI TISZTVISELŐK, – HANEM ÜZLETEMBEREK, – ÁLLAMI JELVÉNYEKKEL – akik a legtöbbször a saját hasznukra dolgoznak. – S ezért érdekük az, hogy minél több ember lakását, otthonát árverezzék el, – hiszen ezekből a pénzekből természetesen nekik is jut.

Többször sürgettük már, az “önálló bírósági végrehajtó” üzleti tevékenység megszüntetését, – a bírósági végrehajtás újbóli államosítását. Mert az önálló bírósági végrehajtók társulata nem egyéb – néhány kivételtől eltekintve – mint bevadult, fékevesztett hiénák gyülekezete. SAJÁT TÖRVÉNYEIK vannak, azok mentén cselekednek! Joggal merül fel számtalan esetben a – bankmaffia – végrehajtói maffia szent szövetsége! – Mely manapság Magyarországon nem más, mint ÁLLAM AZ ÁLLAMBAN!
Ugyanakkor nem ártana vagyonosodási vizsgálatokat kezdeményezni a végrehajtók ellen.
Szabad Riport – Bal-Rad